Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pomoć porodici Todorović Mioljke iz Koprivne

Pomoć porodici Todorović Mioljke iz Koprivne

Na stranici Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču” objavljen je tekst koji prenosimo u cjelosti.

H.O. SZM kreće u realizaciju još jedne humanitarne akcije, ovaj put za porodicu Todorović Mioljke iz Koprivne.

H.O. SZM pažljivo razmatra svaki prijedlog i opravdanost za pokretanje svojih humanitarnih akcija da bi se u potpunosti eliminisala mogućnost zloupotreba, a time istovremeno sačuvao ugled i poverenje koje je ova organizacija stekla svojim dosadašnjim radom.

Za pokretanje ove akcije zaslužan je nas član Marko Marić koji je čuo za ovu porodicu a pohvale idu i svešteniku Jadranku Stojanoviću iz Koprivne koji nekoliko puta pomaže radu ove organizacije prikupljanjem vjerodostojnih podataka pa i slika porodica kojima je ta pomoć neophodna. Njegovo nesebično angažovanje je dodatna garancija da pomoć ide najugroženijima, a očita je činjenica da on najbolje poznaje situaciju stanovnika u svojoj parohiji. I za ovu priliku lično je obišao porodicu Todorović i napravio fotografije kao i popisao podatke i dostavio nama.

Četvoročlano domaćinstvo Todorovića čine Mioljka(34), njeno dvoje djece Stefan(6) i Daniel(3,5) kao i njen bolesni otac Radomir(70). Mioljkin muž je 2013. godine poginuo u Sočiju u Rusiji i od tada je ostala prepuštena sama sebi sa dvoje djece i teško bolesnim ocem.

Kuća u kojoj žive je najblaže rečeno u stanju posle rata nego u modernom sadašnjem dobu, a najgore je kako sami navode što u kući nema vode niti kupatila.

H.O. SZM je stoga odlučila da pokrene humanitarnu akciju kojom bi se u kuću Todorovića uvela voda i napravilo kupatilo.

U medjuvremenu, tj već sledeće sedmice se namjerava dostaviti paket hrane, kao nužna ispomoć.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču / Marić S.A.

Slike: Protojerej Jadranko Stojanović

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...