Home / NOVOSTI / MODRIČA / Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika Milana Jelića

Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika Milana Jelića

MODRIČA – Delegacije predsjednika i Vlade Republike Srpske položile su danas u Modriči vijence na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Milanu Jeliću, povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Duško Četković rekao je da polaganje vijenaca Milanu Jeliću, šestom predsjedniku Republike, predstavlja izraz dubokog poštovanja prema čovjeku koji je ostavio trag u demokratskom razvoju Srpske.

Sin pokojnog Milana Jelića, Petar, zahvalio je rukovodstvu Republike Srpske što se sjeća njegovog oca i ukazuje mu poštovanje osam godina nakon smrti.

“Nadam se da će ova tradicija biti nastavljena i da će Milan Jelić ostati u lijepom sjećanju rukovodstvu i građanima Srpske”, rekao je Petar.

Vijence na grob Milana Jelića, koji je preminuo 30. septembra 2007. tokom obavljanja funkcije predsjednika Srpske, položili su, osim Četkovića, i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Vlado Blagojević, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, poslanik u Narodnoj skupštini Bojan Vidić, načelnik Modriče Mladen Krekić sa saradnicima i supruga i sin Milana Jelića, Milica i Petar.

Izvor: Nezavisne novine  /  SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...