Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokrenuta inicijativa za osnivanje regionalnog udruženja novinara *(FOTO+VIDEO))

Pokrenuta inicijativa za osnivanje regionalnog udruženja novinara *(FOTO+VIDEO))

MODRIČA – Novinari dobojske regije pokrenuli su na današnjem sastanku u Modriči inicijativu za osnivanje regionalnog udruženja, koje bi djelovalo u okviru Udruženja novinara Republike Srpske.

Novinar iz Modriče Vid Blagojević rekao je da je danas formiran inicijativni odbor za osnivanje regionalnog udruženja od tri člana iz tri grada.

– U narednom periodu, u saradnji sa rukovodstvom Udruženja novinara Republike Srpske, dogovorićemo koliko će novinara iz dobojske regije biti delegirano u Skupštinu ovog udruženja – rekao je Blagojević.

Član Upravnog odbora Udruženja novinara Republike Srpske Žarko Marković rekao je da je ovo udruženje formirano prije tri godine i da “trenutno ne radi zbog kadrovskih problema”.

– Bilo bi dobro kada bi u svim regijama Republike Srpske bili formirani inicijativni odbori za osnivanje regionalnih podružnicih Udruženja novinara – istakao je Marković.

Gost na današnjem sastanku bio je direktor Novinske agencije Republike Srpske Nikola Deretić, koji je podržao inicijativu novinara dobojske regije, dodavši da bi ona trebalo da bude podsticaj i drugim regijama.

– Prvo bi trebalo ojačati regionalna udruženja, a onda stvarati jedinstveno udruženje novinara, jer ako iz svih regija budu delegirani najkvalitetniji ljudi, takvo republičko udruženje imaće snagu i smisao – rekao je Deretić.

Učesnici sastanka su istakli da položaj novinara u Republici Srpskoj nije na zadovoljavajućem nivou.

Sastanku je prisustvovao načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je istakao da bi novinari trebalo da istraju u zahtjevu za poboljšanje njihovog položaja da bi mogli profesionalno da obavljaju svoj posao.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Tekst i slike koje slijede nisu u sklopu gornjeg priloga, ali ovdje ih postavljamo kao dopunu informacije.

 

Tragom gornje informacije naišli smo na Facebook-u tekst i album slika kolege Savke Pećića koji o ovom susretu u Modriči govori na svoj način. Njegovo pisanje prenosimo u cjelosti.

 NOVINSKA PRIČA IZ MODRIČE

Novinari regije Doboj održali su 17.12.2015. godine, novogodišnji sastanak u Modriči. Sve novinare u ime domaćina je pozdravio kolega Vid Blagojević, a na sastanku se razgovaralo o problematici novinarskog rada, te načinu organizovanja udruženja novinara.
Ovom skupu novinara domaćin je bio načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, kod koga su novinari bili na prijemu i u ugodnom razgovoru razmijenili mišljenja o uslovima rada novinara. Krekić je dao punu podršku organizovanju novinara i istakao de je zadovoljan medijskim izvještavanjima iz Modriče.
Zajedno sa načelnikom opštine novinari su posjetili izletište Riječani u Modriči.
Sljedeći skup novinara regije Doboj trebao bi se održati u Derventi.

Autor: Savko Pećić

Slike: Savko Pećić

Video koji prilažemo nije u sklopu prednjih priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je od TVK3.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...