Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće

Pokloni za prvačiće

Početkom školske godine u modričkim školama  organizuje se prijem za učenike prvih razreda. Tim povodom načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su 06. septembra Osnovnu školu “Sutjeska” a 07. septembra 2016. godine posjetiće Osnovnu školu „Sveti Sava“ i prvačićima uručiti skromne poklone.

Učenici drugog razreda pripremili su prigodnu priredbu u čast prvačića. Prisutne je pozdravio načelnik opštine Mladen Krekić, poželio srećan početak školske godine i rekao: „Ovo je jedna lijepa tradicija jer svake godine zajedno sa nastavnicima i učenicima starijih razreda pripremimo jednu malu svečanost za prvačiće. Poželio bi im mnogo zdravlja i uspjeha u jednoj drugoj fazi života a to je početak školovanja.“

pokloni za prvacice (2)

„Svake godine na svečan način obilježimo polazak u školu novih đaka, u prisustvu načelnika opštine i njegovih saradnika. Imamo nešto manje đaka nego predhodnih godina ali se nadamo da će se taj trend opadanja djece zaustaviti i da će doći do povećanja broja učenika, posebno u područnim školama“, izjavila je Zorica Vasiljević, direktor OŠ „Sutjeska“.

pokloni za prvacice (3)

U školskoj 2016/2017. godini u prvi razred upisano je  ukupno 188 učenika, od čega je u Osnovnu školu „Sutjeska“  upisano 86 učenika, a u Osnovnu školu “Sveti Sava“  102 učenika.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...