Home / NOVOSTI / HRONIKA / BORENOVIĆ: SRPSKI NAROD DA IZAĐE NA REFERENDUM *(FOTO+VIDEO)

BORENOVIĆ: SRPSKI NAROD DA IZAĐE NA REFERENDUM *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA, 6. SEPTEMBRA /SRNA/ – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je večeras u naselju Modriča Pet da Republika Srpska i srpski narod moraju izaći 25. septembra na referendum o Danu Republike i na taj način pokazati političku dosljednost.

Borenović je na prvom predizbornom skupu PDP-a u Modriči rekao da je zbog referenduma situacija u BiH delikatna, ali da ne očekuje bilo kakve probleme.

“Ne očekujem bilo kakve probleme i turbulencije jer je ovo pokušaj nekih političkih subjekata da stvore veliki politički događaj i atmosferu straha”, rekao je Borenović na javnoj tribini i pozvao građane da budu mirni.

Predsjednik PDP-a je naglasio da nema odustajanja od referenduma.

“Sada je nebitno pitanje je li referendum trebalo raspisati ili ne. On će se desiti i treba ga posmatrati kao praznik demokratije i mogućnost građanima da slobodno, na direktan način odlučuju o svim bitnim pitanjima za narod i Republiku”, rekao je Borenović.

On je izrazio zadovoljstvo zbog jačanja PDP-a u Modriči i naglasio da očekuje pobjedu kandidata Saveza za promjene za načelnika Modriče, te najmanje duplo veći broj odborničkih mjesta u odnosu na trenutno stanje.

“Cilj nam je da, osim centralnih skupova, posjetimo što veći broj malih mjesta i da sa građanima razgovaramo o njihovim problemima i potrebama”, rekao je Borenović.

On kaže da je nevjerovatno da su u izbjegličkim prigradskim naseljima Modriča Pet i Modriča Tri i danas makadamske ulice.

“Nakon izbora vlast u Modriči, koja se neće moći formirati bez PDP-a, moraće odrediti prioritete, među kojima su najvažniji razvoj privrede i izgradnja infrastrukture”, istakao je Borenović.

Nosilac liste PDP-a za Skupštinu Modriče Milutin Popović rekao je da je lista kandidata za odbornike sastavljena od mladih ljudi, koji će imati priliku da, uz podršku vrha PDP-a i uz konsultacije sa građanima, riješe brojne probleme.

Izvor: SRNA

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali iste dodajemo kao dopunu informacije.
Video i fotografije: modričainfo / Zlatko Huravik

https://www.youtube.com/watch?v=QQfrbO-pJBI&feature=youtu.be

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...