Home / NOVOSTI / HRONIKA / Početak izgradnje dečijeg vrtića *(TONSKI PRILOG)

Početak izgradnje dečijeg vrtića *(TONSKI PRILOG)

Sve gotovo za pet meseci
Vrednost radova je preko 550 hiljada evra

MODRIČA – Danas su u Modriči otpočeli radovi na izgradnji nove zgrade obdaništa, čiju izgradnju finansira švajcarska humanitarna fondacija „Oberwallis-Deca našeg sveta“. Samo dve sedmice nakon potpisivanja , tender za gradnju je pripremljen a i Fondacija „Oberwallis“ je odobrila sredstva od 550.000 evra za gradnju.

Novi vrtić i poslastičarnica se grade pored Dnevnog centra sa kojim će činiti jednu celinu. Korisna površina je oko 1.100 m2 i imaće pet radnih soba,  gde će boraviti preko stotinu modričkih mališana. Novo obdanište će imati neprocenjiv značaj za Modriču, a posebno što će eliminisati listu čekanja na smeštaj u vrtić.

„Mnogo, mnogo, mnogo…sve što reknem čini mi se jako bih malo rekao, značiće mnogo i humano, ljudski i pošteno, jednostavno nemam reči da kažem šta će značiti, a pogotvo što se to radi o toj deci“, kaže Krekić.

Biće urađeno u roku

Izvođač radova, građevinsko preduzeće „Braća Mićić“ iz Modriče, samo je čekalo da se otopi sneg pa da se počne sa radovima.  U ovom preduzeću garantuju da će biti ispoštovan rok i da će Modriča za Dan opštine, Vidovdan,   dobiti najlepši poklon, novi vrtić izgrađen po najsavremenijim standardima.

„Biće sve to uredu. Mi smo već počeli ugovarati i nameštaj i kuhinje, završne radove već smo spremili tako da neće biti problema da se to uradi u roku“, najavio je Mićić.

Opština Modriča ustupila je zemljište za obdanište površine 3270 m2 i obezbedila sve potrebne dozvole za izgradnju objekta, što je u protiv vrednosti od oko 300 hiljada maraka. Novoizgrađeni vrtić i kafe poslastičarna će pravno delovati u okviru postojećeg vrtića „Naša radost“.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...