Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počela izgradnja obdaništa i kafeterije u Modriči

Počela izgradnja obdaništa i kafeterije u Modriči

MODRIČA – U Modriči je danas počela izgradnja obdaništa i kafeterije za čiju su gradnju i opremanje opština i švajcarska humanitarna fondacija “Djeca našeg svijeta” obezbijedile 1,4 miliona KM.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je opština za građevinsko zemljište, izradu projektne i građevinske dokumentacije, uređenje infrastrukture i rad nadzaornog organa obezbijedila 300.000 KM, dok će donator iz Švajcarske finansirati izgradnju i opremanje obdaništa i kafetarije u iznosu od 1,1 milion KM.

– Rok za završetak radova i opremanje objekata je 28. juni – Dan opštine Modriča – rekao je Krekić novinarima.

On je naveo da su prije potpisivanja ugovora krajem januara između opštine, donatora i izvođača radova – preduzeća “Braća Mićić” iz Modriče, izvršene sve administrativne pripreme i urađena građevinska i projektna dokumentacija.

Krekić kaže da je fondacije iz švajcarskog grada Oberavlisa, koja pomaže djeci sa posebnim potrebama širom svijeta, prije dvije godine sa 250.000 evra finansirala izgradnju Dnevnog centra za lica sa posebnim potrebama u Modriči.

Модрича - почела изградња дјечијегRade Mićić, vlasnik preduzeća “Braća Mićić”, kaže da će i pored kratkog roka objekti biti izgrađeni i predati na upotrebu za Dan opštine, 28. jun.

– Iskrostićemo svaki povoljan dan da radove završimo u roku”, rekao je Mićić i naglasio da će objekti biti moderni i funkcionalni.

Objekti će biti ukupne površine 1.197 metara kvadratnih, od kojih obdanište 1.090 metara kvadratnih.

Obdanište i kafeterija će nakon izgradnje djelovati u sastavu Javne predškolske ustanove “Naša radost” i sa Dnevnim centrom za lica sa posebnim potrebama činiće jednu cjelinu.

Izvor: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...