Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počeli radovi na izgradnji novog dječijeg vrtića i kafe slastičarne *(VIDEO)

Počeli radovi na izgradnji novog dječijeg vrtića i kafe slastičarne *(VIDEO)

U ulici Đure Jakšića, neposredno do „Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebma“ počeli su radovi na izgradnji novog dječijeg vrtića i kafe slastičarna.

Švajcarska fondacija „OBERWALLIS – Za djecu našeg svijeta“ finansira radove vrijednosti 550.000,00 € za izgradnju objekata sa kompletnim unutrašljim i vanjskim uređenjem i nabavkom namjenske opreme za redovnu upotrebu navedenih objekata. Opština Modriča je obezbijedila građevinsko zemljište i potrebne dozvole za izgradnju objekata.

Načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, danas, 07. februara posjetio je navedenu lokaciju i tom prilikom izjavio: „Radovi su počeli čim su se stekli uslovi, odnosno snijeg otopio. Vrši  se iskoličenje i priprema terena za gradnju. Očekujemo da će se radovi privesti kraju do Vidovdana – Dana opštine. Švajcarska fondacija „OBERWALLIS – Za djecu našeg svijeta“ pomaže širom svijeta a evo i Modriči. Dobili smo jednu ogromnu donaciju. Prvo su napravili Centar za djecu sa posebnim potrebama koji se ovdje nalazi a evo sad gradimo novo obdanište i kafeteriju. Ovaj projekat je veoma human i znači mnogo za naš grad. Neizmjerno hvala našim prijateljima iz Švajcarske.“

„Nastavljamo uspješnu saradnju sa švajcarskom fondacijom jer smo mi gradili i objekat Centra za djecu sa posebnim potrebama a ukazali su nam povjerenje i za ovaj drugi projekat. Ispunićemo rokove, mada su veoma kratki. Primorani smo da i po ovom lošem vremenu počnemo pripremne radove. Objekat će biti fenomenalan, moderan, sa odličnim uslovima za djecu u vrtiću i za djecu sa posebnim potrebama, gdje  će oni imati zajedničke i posebne prostorije. Ovo će biti jedan prelijep projekat za naš grad“, izjavio je Rado Mićić, vlasnik firme DOO „Braća Mićić“.

U zgradi opštine Modriča  24. januara 2017. godine potpisan je Sporazum o nastavku saradnje i Ugovor za izgradnju dječijeg vrtića i kafe slastičarne između švajcarske fondacije „OBERWALLIS – Za djecu našeg svijeta“,  Opštine Modriče i izvođača radova građevinskog preduzeća „Braća Mićić“ iz Modriče.

Saradnja sa Švajcarskom fondacijom „OBERWALLIS – Za djecu našeg svijeta“ je počela realizacijom projekta „ Izgradnja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama“, za čiju je izgradnju i opremanje Fondacija obezbijedila 250.000,00 €.

Novoizgrađeni vrtić će biti u funkciji uključivanja djece ometene u razvoju u predškolski vaspitno-obrazovni proces, a kafe slastičarna će omogućavati odvijanje radno-okupacione terapije za omladinu ometenu u razvoju. Ova dva novoizgrađena objekta će sa postojećim objektom, činiti funkcionalnu cjelinu.

Novi vrtić je projektovan  dimenzija 48×23,20 m, ukupne površine 1.090,48 m² sa pet radnih soba. U njemu je planiran boravak stotinu djece koja bi bila smještena u pet vaspitnih grupa.

Kafe slastičarna je dimenzija 14 x 10,10 m, ukupne površine 147,38 m² sa otvorenom terasom dimenzija 14 x 3,7 x10 m, ukupne površine 106,71 m² u kojoj će se obezbijediti uslovi za odvijanje radno-okupacione terapije za djecu i omladinu sa posebnim potrebama.

Upravni odbor Fondacije je na osnovu uvida u idejni projekat  18. oktobra 2016. godine donio Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 550.000,00 € za izgradnju objekata sa kompletnim unutrašnjim i vanjskim uređenjem i nabavkom namjenske opreme za redovnu upotrebu navedenih objekata.

Novoizgrađeni vrtić i kafe slastičarna će pravno djelovati u okviru Javne predškolske ustanove „Naša Radost“, a zajedno sa postojećim Dnevnim centrom činit će jednu cjelinu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala RTRS.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...