Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počelo “Modričko ljeto”

Počelo “Modričko ljeto”

MODRIČA – Koncertom Muzičkog društva “Isidor Bajić” počelo je “Modričko ljeto 2015”, višednevna manifestacija koju četvrti put organizuje Truristička organizacija iz ovog mjesta.

Direktor Turističke organizacije iz Modriče Aleksandra Tošanović rekla je, otvarajući sinoć “Modričko ljeto”, da je cilj manifestacije obogaćivanje turističkih sadržaja nastupima mladih, talentovanih Modričana u oblasti kulture, sporta i muzike.

– Manifestacija, koju svake godine prati veliki broj posjetilaca, prerasta u glavni ljetni turistički događaj na kome se predstave i turistički potencijali opštine – rekla je Tošanovićeva i istakla da organizaciju “Modirčkog ljeta” podržava Srpski kulturni centar i opština.

Ovogodišnje “Modričko ljeto” trajaće pet dana. Programom manifestacije za večeras je, na Trgu Milan Jelić, predviđena modna revija za djecu i odrasle.

Na ljetnoj pozorinici Srpskog kultrunog centra sutra će se predstaviti mladi sportski talenti sa područja Modriče.

Za najmlađe Modričane, u četvrtak 13. avgusta, biće prikazan animirani film “Malci”, dok će u petak, 14. avgusta, posljednjeg dana manifestacije, na ljetnoj pozorinici biti organizovano muzičko veče “Karaoke šou”.

ljeto1Muzičko društvo “Isidor Bajić” osnovano je 1999. godine u Modriči i ima 35 članova. Društvo radi na usavršavanju i podizanju voklanih i instrumentalnih kvaliteta članova od kojih je najveći broj djece.

Društvo, koje je aktivno i u Doboju i Tesliću, učestvuje na domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima, na kojima je osvojilo veliki broj nagrada.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...