Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osma izložba meda i pčelarstva “ Modriča 2015“

Osma izložba meda i pčelarstva “ Modriča 2015“

Osma  izložba meda i pčelarstva  “Modriča 2015“ održana  je 11. avgusta 2015. godine na Trgu Dr Milana Jelića. Organizatori izložbe su Udruženja pčelara „Bagrem“, Turistička organizacija opštine Modriča i Opština Modriča.

 

Na ovogodišnjoj izložbi  svoje proizvode od meda i drugih pčelinjih proizvoda predstavilo je 15 učesnika iz Šamca, Petrova i Modriče, od čega su 12 članovi  udruženja „Bagrem“ Modriča. Pored Udruženja pčelara učešće  je uzelo i Udruženje žena “Veliko srce” iz Modriče i izložilo svoje proizvode. Udruženje pčelara „Bagrem“ registrovano je 1998. godine, odnosno obnovilo svoje djelovanje iz predratnog perioda, a 2006. godine izvršilo preregistraciju. Udruženje trenutno okuplja 80 članova koji posjeduju 4000 košnica,  od čega 39 pčelara imaju po 50 i više košnica. Osnovni cilj udruženja je  razvoj, zaštita i unapređenje pčelarstva, proizvodnja ekološki čistog i kvalitetnog prirodnog meda i drugih pčelinjih proizvoda kao i zaštita životne sredine.

Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić je otvorio osmu izložbu meda i pčelarstva “Modriča 2015”, zahvalio se svim učesnicima sajma i prisutnim gostima, a posebno mališanima iz Javne predškolske ustanove “Naša radost” koji su uljepšali ovo otvaranje i rekao“ Ovo je prilika da ljudi koji se bave pčelarstvom pokažu koliko su postigli,  koji su to njihovi proizvodi, da ponude nešto novo na tržištu i da ovdje danas razmijene određena iskustva, dogovore saradnju ili nove poslove“.

Predstavnici udruženja “Bagrem” su nakon otvaranja posjetili JPU “Naša radost” i uručili djeci med i slikovnice koje govore o značaju meda.

„Zadovoljni smo posjetom. Dugi niz godina se bavimo pčelarstvom, nastojimo da roba bude kvalitetna kako bi nas kupci prepoznali i  nadamo se daljem uspjehu. Zahvalni smo našim kupcima koji imaju u nas povjerenja. Od pčelinjih proizvoda nudimo  med, med u saću, med sa raznim kombinacijama ljekovitog bilja, propolis, polen, matičnu mleč a osim toga radimo ljekovito bilje i razne likere na bazi zdravih proizvoda“, rekao je Mirko Janković, izlagač na Izložbi meda i pčelarstva.

Na kraju Izložbe svim učesnicima će biti uručene zahvalnice.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...