Home / NOVOSTI / HRONIKA / Članovi porodica poginulih boraca i RVI upućeni u ZTC „Banja Vrućica“ Teslić

Članovi porodica poginulih boraca i RVI upućeni u ZTC „Banja Vrućica“ Teslić

Opština Modriča  uputila je  danas, 10. avgusta 2015. godine 13 lica u ZTC „Banju Vrućica“ Teslić, čija će fizikalna rehabilitacija trajati  10  dana. Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Projektom banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2015. godinu, predvidjelo je upućivanje 568 lica na nivou Republike Srpske u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove.

Pravo da budu upućeni u banju imali su RVI od prve do šeste kategorije invalidnosti i članovi porodica poginulih boraca, kojima je ovaj vid zdravstvene zaštite preporučen od strane ljekara i koji do sada nisu koristili ovo pravo. Od 13 korisnika banje za koje je su utvrdili pravo i dalo saglasnost Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, 7 lica su  RVI, a 6  lica su članovi porodica poginulih boraca.

Stojan Vidić, ratni vojni invalid II kategorije u izjavi za medije je rekao: “Javio sam se na konkurs da idem u banju da se malo oporavim. Hvala Opštini, Načelniku, hvala svima. Nadam se da će nam banja koristiti za oporavak i da malo zaboravimo na ovu svakodnevnicu, na ovo teško vrijeme.“

Troškove banjske rehabilitacije snosi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, a troškove prevoza do banje i povratka, kao i ranijih godina, finansirati će opština Modriča.

Danica Tešić, supruga poginulog borca zahvalila se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite  i Opštini Modriča što su  omogućili banjsku rehabilitaciju.

Projekat banjske rehabilitacije RVI i PPB realizuje se od 2006. godine, a iz opštine Modriča ovaj vid banjske rehabilitacije do sada je koristilo 125 lica.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sastavu prednjeg priloga, isti je sa TV K3, te ga prilažemo kao dopunu informacije.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...