Home / NOVOSTI / HRONIKA / Svečana primopredaja novog vatragosnog vozila *(VIDEO)

Svečana primopredaja novog vatragosnog vozila *(VIDEO)

Dana, 08. februara 2017. godine na parking prostoru opštine Modriča organizovana je svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila za potrebe Vatrogasne jedinice Modriča.

Događaju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Vatrogasnog Saveza Republike Srpske, dobavljača „SV Company“ DOO Trn-Laktaši, izvođača „Rudnik“ DOO Rijeka, te predstavnici Vatrogasnih jedinica regije Doboj (Doboj, Petrovo, Derventa, Šamac, Teslić i Brod).

Radi se o novom kombinovanom navalnom vatrogasnom vozilu sa nadogradnjom. Vozilo je marke „IVECO Eurocargo 160 E28“, kapaciteta 5500 l vode i 500 l pjenila. Opremljeno je pumpom od 2150 lit/min kod 10 bara i posjeduje 2 vitla za brzu navalu srednjeg i visokog pritiska 400 l/min kod 40 bara. Na krovu se nalazi top za gašenje 1800 l/min. Vrijednost vozila je 322.746,84 KM od čega je Vatrogasni savez finansirao 250.000 KM a Opština Modriča 72.746,84 KM.

Ključeve od novog vozila načelniku opštine Mladenu Krekiću svečano je uručio predsjednik Skupštine vatrogasnog saveza RS Goran Stojaković. Ovom prilikom predstavnici Vatrogasne jedinice Modriča organizovali su smotru jedinice i postojećih vatrogasnih vozila.

„Presrećan sam što je naš grad dobio jedno ovako dobro vatrogasno vozilo. Vidjeli smo smotru naše jedinice i da su oni sasvim solidno opremljeni a sad su u još boljem položaju jer imaju i ovo novo vozilo. Vatrogasni savez RS je svojom organizacijom postigao jednu punu profesionalnost i ja im čestitam na tome. Predsjednik saveza je velikim dijelom zaslužan za realizaciju niza sličnih projekata u predhodne dvije godine. Zadovoljstvo je danas ugostiti i predstavnike izvođača i dovaljača vozila te predstavnike vatrogasnih jedinica regije Doboj“, izjavio je načelnik Krekić.

„Vatrogasni savez RS svake godine u svom planu utroška sredstava sa posebnog računa finansira projekte koje apliciraju lokalne zajednice, tako da svake godine u RS uđe oko 20 novih vatrogasnih vozila. Drago mi je što smo realizovali projekat za Modriču i što se danas ovdje nalazimo. Želim istaći da je politika Saveza takva da pored nabavke kapitalnih sredstava želimo da unaprijedimo vatrogarstvo u smislu da zanovimo vatrogasnu opremu. Imamo obučene ljude i moramo imati novu opremu kako bi oni mogli da koriste svoja znanja u zaštiti i spašavanju stanovništva u pravom smislu“, rekao je predsjednik Skupštine vatrogasnog saveza RS Goran Stojaković.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča u svom sastavu broji 17 zaposlenih, zajedno sa starješinom. Vatrogasci su opremljeni zaštitnim interventnim odijelima za gašenje požara i dišnim izolacionim aparatima za zadimljene prostore.

Vozni park osim novog vozila broji još šest vozila, od čega su četiri vozila za gašenje požara, i to:

  • TAM 190, kombinovano navalno vozilo, voda 6000 l i pjenila 300 l;
  • TAM 110, navalno vozilo kapaciteta 1500 l vode;
  • Dodž, navalno vatrogasno vozilo kapaciteta 2500 l vode;
  • Mercedes 620 D, tehničko navalno vozilo sa razvalnim alatom za spašavanje kod saobraćajnih udesa, sa rezervoarom od 1000 l vode i modulom visokog pritiska za gašenje požara;
  • Komandno terensko vozilo Lada Niva i
  • Kedi, vozilo za prevoz opreme i servis aparata.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala RTRS.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...