Home / NOVOSTI / BiH / Počela ovjera političkih subjekata za lokalne izbore

Počela ovjera političkih subjekata za lokalne izbore

26.05.2016 14:27 | Srna

Sarajevo – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je u Sarajevu, nakon izvršene provjere, ovjerila prijave za učešće na oktobarskim lokalnim izborima za 34 stranke koje su u potpunosti ispunile zakonom propisane uslove.

Za 44 stranke djelimično su ovjerene prijave za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonske uslove, dok su prijave 19 političkih stranaka odbijene zbog uočenih nedostataka.
Dvanaest političkih stranaka dobile su rok da do ponedjeljka, 30. maja, otklone uočene nedostatke.

CIK je ovjerio i prijave za 271 nezavisnog kandidata koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove, sedam prijava je odbijeno zbog nedostataka, dok 37 nezavisnih kandidata ima rok do 30. maja da ispravi uočene nedostatke.

Među ovjerenim nezavisnim kandidatima je 51 prijava za mjesta rezervisana u opštinskim skupštinama za pripadnike nacionalnih manjina.

Krajnji rok do kojeg CIK BiH treba da ovjeri političke stranke, nezavisne kandidate, udruženja i grupe građana za ovogodišnje lokalne izbore jeste 4. jun.

Zbog više stranaka sa istim ili sličnim nazivom, CIK BiH zaključio je da Napredna stranka – NS i Srpska radikalna stranka treba da promijene svoje nazive.

CIK BiH donio je danas odluku o raspisivanju tendera vrijednog 250 hiljada KM za nabavku usluga za dostavljanje putem pošte izbornog materijala za glasanje u inostranstvu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...