Home / NOVOSTI / HRONIKA / Koprivljani ponovo u akciji – za primjer drugima

Koprivljani ponovo u akciji – za primjer drugima

Prije nekoliko dana, tačnije, u subotu 21.05.2016. godine u Koprivni je provedena radna akcija mještana na čišćenju puta u Velikoj Rijeci. Veliki broj mještana odazvao se radnoj akciji. O tome je na svojoj fb stranici pisao prota Jadranko Stojanović koji je i sam učestvovao u akciji. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

Još jedan u nizu, prelep primjer iz naše Koprivne
Mjesna zajednica Koprivna sa Crkvenom Opštinom Koprivna organizovala je čišćenje puta u Velikoj Rijeci a ujedno puta koji vodi našoj najstarijoj Trebavskoj Svetinji.
Veliki broj koprivljana se odazvao što se vidi po slikama. Sve je završeno zajedničkom trpezom za koje su se potrudili pojedini koprivljani, jedni dali novce, drugi sve pripremili a pojedini u toku akcije donosili pića.
Hvala svima koji su došli, koji su pomogli. Bilo je još zainteresovanih ali nažalost neke je i bolest omela.
Ako Bog da iduće subote je akcija nasipanja bankina istog puta. Dođite da zajedno napravimo bolje sutra svima nama.
Neka se i drugi ugledaju i nađu inspiraciju u ovoj akciji.

Proto Jadranko Stojanović

Ovaj prilog na prvi pogled ne izgleda kao da je u pitanju neki poseban događaj. Ali…
Stvar je u tome što ovo nije prvi put da se ovakve i slične akcije odvijaju u Koprivni, i portal modričainfo je u više navrata izvještavao o tome. Upravo iz Koprivne imamo najviše priloga o raznim akcijama, bilo da su humanitarne ili ovakve radne akcije.
Opština Modriča ima dvadest četiri Mjesne zajednice, mnogo sela i zaselaka, ali, eto, Koprivna se stalno ističe, prednjači…
Očito je da kad se jednom krene sa ovakvim akcijama i uvidi da su one na korist, ali i na čast mještana, onda nadalje to ide mnogo lakše. To postaje logičan način za rješavanje nekih od svakodnevnih problema koji postoje u lokalnim sredinama a da se ne mora čekati na nekoga drugog da to odradi, na opštinu, vlast ili nekoga trećeg ko je kao nadležan za te poslove. Koprivljani su brzo shvatili da je najbolje se uzdati u samog sebe. Uspješne akcije daju im i snagu i podršku za dalje. Ali te akcije služe im i na čast i poštovanje, jer svako ko prođe sada tim putevima može reči….ovo su pravi domaćini i vrijedni ljudi. Koprivljani to svakako jesu, a među njima upravo i prota Jadranko Stojanović koji se istakao kao vrijedan i čestit čovjek.
Sve ovo je njemu, kao i svim koprivljanima na čast i ponos, a svim drugima za primjer.

Autor: modričaINFO / Huravik Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...