Home / NOVOSTI / HRONIKA / PAVIĆ: Nezadovoljstvo riješiti razgovorom

PAVIĆ: Nezadovoljstvo riješiti razgovorom

MODRIČA – Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je sinoć u Modriči da je DNS nezadovoljan nekim pitanjima i odnosima unutar koalicije u Republici Srpskoj, koje je u narednom periodu potrebno razriješiti u razgovoru sa rukovodstvima SNSD-a i Socijalističke partije.

On je naveo da su DNS i koalicioni partneri postigli načelan dogovor o kandidaturama za gradonačelnike i načelnike na lokalnim izborima, prema kome DNS-u pripada 12, Socijalističkoj partiji osam i SNSD-u ostale opštine u Republici Srpskoj.

– To još nije dovedeno na operativni nivo, zbog čega opštinske organizacije DNS-a ne mogu djelovati u pripremi kandidata i kandidatura za oktobarske lokalne izbore – rekao je Pavić na proširenoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a Modriča.

On je istakao da je situacija u modričkom DNS-u dobra, ali da bi situacija sa koalicionim partnerom SNSD-om morala biti mnogo bolja i na znatno višem nivou.

– Nismo veliki, ali smo značajni i iskreni u odnosima. To treba da poštuju partneri sa kojima će DNS u narednom periodu dogovoriti kandidata za načelnika Modriče – rekao je Pavić, ali nije želio da precizira da li će to biti kandidat iz ove stranke.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Modriča Siniša Nikić kaže da ova stranka o mnogim pitanjima nije istomišljenik sa koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti, ali da ostaje u vlasti do novih izbora na kojima očekuje da će, sudeći po interesovanju građana za članstvo u ovoj stranci, rezultati biti znatno bolji.

Sjednici održanoj u Srpskom kulturnom centru, prisustvovali su potpredsjednik DNS-a Dragoslav Jović, te visoki funkcioneri ove stranke Dane Malešević, Neđo Trninić, Milan Dakić i Slavko Gligorić, kao i gosti iz opštinskih odbora DNS-a Stanari, Brod, Vukosavlje, Derventa i Šamac.

Na sjednici su uručene članske knjižice DNS-a za 30 mladih članova.

Izvor: Glas Regije / SRNA

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...