Home / NOVOSTI / HRONIKA / SVI UZ NIKOLU JOVANOVIĆA *(TONSKI PRILOG)

SVI UZ NIKOLU JOVANOVIĆA *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Nakon što mu je dijagnostikovana leukemija, učenik 7.razreda OŠ“Sutjeska“ iz Modriče, Nikola Jovanović se sa majkom nalazi na lečenju u UKC u Banja Luci. Nastavnici i drugari iz škole pokrenuli su brojne akcije prikupljanja sredstava neophodnih za Nikolino lečenje.

Nikola Jovanović rođen je 2003.godine, bio je živahan dečak, pun radosti.

„U domaćinstvu živimo moja majka, ja i supruga Milica, te deca Nikola, Nikolina i Marija. Nikola je 15 dana ležao na postelji, žalio se da ga boli glava, imao je nesvesticu, uz mučninu. Odveli smo ga u modrički Dom zdravlja i porodični lekar je rekao o čemu se radi. Odmah je prevežen u dobojsku bolnicu, a dan kasnije je odvežen u UKC Banja Luka“, priča otac Nemanja Jovanović.

Učiteljica: Nikola je pun života, bavi se kreativnim radom

Učiteljica Nikole Jovanovića, Ratka Krajišnik, kaže da je dečak uvek bio pun života.

„Dobro dete, živahan, ali dobar. Teško mi je o njemu da pričam. Iako ga više ja ne učim, on je sada sedmi razred, uvek stane pored mene i poljubi me. On se sada ne predaje, veruje u bolje sutra. U bolnici se bavi kreativnim radom. Izradio je maketu Ajfelovog tornja i poslao mi je tu fotografiju. Ponosna sam na njega i ubeđena da će naš Nikola da pobedi bolest“, kaže učiteljica Krajišnik.

RATKA KRAJISNIK, ZORICA VASILJEVIC I OTAC DECAKA NEMANJA JOVANOVIC

RATKA KRAJIŠNIK, ZORICA VASILJEVIĆ I OTAC DEČAKA NEMANJA JOVANOVIĆ


Svi uz Nikolu, pokrenute brojne akcije

Dok je dečak sa majkom na lečenju u banjalučkom Kliničkom centru, rukovodstvo OŠ“Sutjeska“, nastavnici i učenici pokrenuli su brojne akcije prikupljanja novca koji će biti neophodan za lečenje njihovog učenika.

SVI U SKOLI VERUJU U NIKOLINO OZDRAVLJENJE

SVI U ŠKOLI VERUJU U NIKOLINO OZDRAVLJENJE

„Kada smo saznali za Nikolinu bolest, odmah smo krenuli u akciju. Znamo da je svako lečenje skupo i dugotrajno, iziskuje mnogo novca. Do sada smo pokretali razne akcije za naše sugrađane. Sada smo pripremali program u Školi, a za Dan pobede. Hteli smo da u Domu kulture okupimo prosvetne radnike i učenike. Došli su naši sugrađani i mi smo simbolično najavili pobedu Nikole nad njegovom bolešću.

NIKOLA SA SVOJIM RADOM U BOLNICI U BANJA LUCI

NIKOLA SA SVOJIM RADOM U BOLNICI U BANJA LUCI

Zahvalni smo svima koji su došli da pomognu. Program je bio emotivan , topao, pun ljubavi. Deca su pokazala da su humanisti, tako smo ih učili, zajedno s njihovim roditeljima“, rekla je Zorica Vasiljević, direktorka OŠ“Sutjeska“ u Modriči.

Za ovu priliku prikupljeno je oko 4.000 maraka. Slede i druge aktivnosti, a najavljena je i pomoć opštine Modriča. Ostaje nada da će mladi Modričanin pobediti bolest i zdrav da se vrati u đačku klupu.

Nada u ljude dobre volje

Svi se nadaju da će ljudi dobre volje da pomognu u okviru svojih mogućnosti.
Kod NLB Razvojne banke u Modriči otvoren je
žiro – račun, broj:
5620118133139750

i devizni račun
IBAN: BA395620118133140138,
SWIFT: RAZBBA22

 

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...