Home / NOVOSTI / REGIJA / Papa Franjo stigao u Tiranu

Papa Franjo stigao u Tiranu

TIRANA – Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo doputovao je u danas u jednodnevnu posjetu Albaniji, a vlasti te zemlje uvele su maksimalne mjere bezbednosti zbog prijetnji džihadista “Islamske države”.

Ovo je prva posjeta pape Franje Evropi, nakon koje će krajem novembra posjetiti Evropski parlament. Poglavar rimokatoličke crkve je od kada je izabran marta 2013. godine posjetio Brazil, Izrael i Južnu Koreju.

Nakon upozorenja iračkog ambasadora u Vatikanu Habiba Al Sadra da bi 77-godišnji poglavar Rimokatoličke crkve mogao da se nađe u opasnosti od pripadnika “Islamske države”, pošto je Vatikan podržao američke vazdušne napade na ciljeve džihadista u Iraku, u Albaniji su preduzete velike bezbjednosne mjere.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...