Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO SZM OBIŠLA TRI SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

HO SZM OBIŠLA TRI SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

Predstavnik HO SZM Mitar Kršić sa sveštenikom Goranom Panjkovim i SOZ-ovcima Draganom Božićem i mladim Milanom Đurićem obišao je na području grada tri socijalno ugrožene porodice i podjelili im pakete hrane vrednosti 100 KM po paketu.

Prvo su obišli Ružu Lazić, majku poginulog borca VRS. Baka Ruža živi od skromne penzije koja joj pokriva plaćanje režije i kupovinu lijekova. Rodom je sa Ozrena, selo Bočinja a sin joj je poginuo na Vozučkom ratistu. Baka slabo čuje a ima i bolesno srce.

Sledeća porodica je porodica Zuzulović u kojoj živi djed Nebojša 1935. godište i sin Dragan sa suprugom Tatjanom. Izbjeglice su iz Žepča i žive od Draganove dnevnice i Nebojšine penzije .Svi su bolesni i sav novac odlazi na kupovinu lijekova. Izrazili su želju da imaju veš mašinu jer im je ona neophodna pa je svestenik Goran Panjkov preuzeo taj problem da riješi.

Treća porodica je Ostoje i Sretenke Radovanović. Oni žive u bošnjackoj neuslovnoj kući bez vode, struje i kupatila. Sa njima žive ćerke Smilja i Mitra. Ostoja je borac prve kategorije i nekadašnji šahovski majstor, ali ratna dešavanja i neimaština bili su kobni po ovog nekada dobrog borca i čovjeka koji je danas, nažalost, kao i mnogi drugi sapatnici, spas našao u alkoholu.

Dragi prijatelji kada pogledamo slike ovih ljudi što su dali najviše što su mogli da mi živimo u miru, da li se pitamo da li možemo više pomoći mi njima.
HO Srcem za Modriču misli da svi zajedno možemo mnogo više.
Zato HO Srcem  ima u planu pokrenuti i u Modriči istu organizaciju i okupiti najbolje što Modrica ima i tako povećati mogućnosti pomoći unesrećenih porodica.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...