Home / NOVOSTI / HRONIKA / OTVARANjE ASFALTIRANOG PUTA U DONjEM BREZIKU U MJESNOJ ZAJEDNICI SKUGRIĆ

OTVARANjE ASFALTIRANOG PUTA U DONjEM BREZIKU U MJESNOJ ZAJEDNICI SKUGRIĆ

Program kapitalnih ulaganja za 2015. godinu usvojen je na 20. redovnoj Sjednici Skupštine opštine održanoj 31. marta 2015. godine. Na osnovu stalne potrebe za uređenjem i održavanjem objekata komunalne infrastrukture na području opštine Modriča i u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu, u toku 2015. godine nastavljen je rad na uređenju i izgradnji infrastrukturnih objekata, koji služe za zadovoljavanje osnovnih potreba građana i lokalne zajednice u cjelini.

Sredstva iz budžeta koja su izdvojena za realizaciju kapitalnih ulaganja u tekućoj godini iznose 380.000 KM i sa učešćem nadležnih ministarstava RS i građana taj iznos je oko 900.000 KM. Dosadašnja praksa je da svaka mjesna zajednica bude zastupljena u programu kapitalnih ulaganja.

Programom kapitalnih ulaganja za 2015. godinu u mjesnoj zajednici Skugrić planirano je da se uradi sanacija fasade na školi i sanacija partizanskog groblja. Fasada na školi je urađena a radovi na sanaciji partizanskog groblja su u toku. U ovoj mjesnoj zajednici dodatno je predviđeno asfaltiranje puta Donji Brezik i postavljanje novih rasvjetnih tijela.

Osmog novembra 2015. godine  osveštan je i svečano otvoren asfaltirani put u Donjem Breziku. Svečanu traku presjekli su načelnik opštine Mladen Krekić i mještanin Milan Novaković, nakon čega su sveštenici Vojo Stevanović i Pero Tanacković obavili čin osveštenja.

Put je asfaltiran u dužini od 470 metara, širine 2,5 i 3 metra. Vrijednost zaključenog ugovora je 34.560 KM od čega je polovina učešće opštine Modriča a polovina mještana. Na ovoj dionici puta izvršeni su dodatni radovi, zacjevljenje kanala i asfaltiranje 20 metara puta. Vrijednost dodatnih radova je 2.600 KM koje je finansirala opština Modriča, tako da je ukupna vrijednost asfaltiranog puta 37.160 KM. Izvođač radova je DOO „Balegem“ Gradačac.

„Ovaj dio puta je sada asfaltiran a ima i rasvjetu. Mještani su dali sve da se ovo uradi a mi kao lokalna zajednica smo samo postupili po interesu građana. Danas je Mitrovdan i lijepo je da se ovako nešto otvara na veliki praznik. Trebamo se radovati lijepim stvarima, a ovo je lijepa stvar za lokalnu zajednicu a naročito za mještane ovog dijela Skugrića“, rekao je načelnik Krekić.

Prije asfaltiranja na ovoj dionici puta prošle godine su postavljena rasvjetna tijela, tako da je ovo naselje sada potpuno urbanizovano.
„Ukazala se prilika da asfaltiramo put i mi smo krenuli u akciju. Zahvaljujem se Opštini  što nam je omogućila da to ove godine uradimo. Komšije i prijatelji su se odazvali da nam pomognu i za kratko vrijeme dobili smo asfalt. Afaltirani put nam mnogo znači jer pored kuća na ovom dijelu ovaj put koriste komšije koje imaju zemlju u polju“, izjavio je mještanin Milan Novaković.

„Asfaltirani put je od velike važnosti za nas. Sada imamo asfalt i rasvjetu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, opštini i prijateljima. Mi smo prezadovoljni“, rekao je Bogdan Novaković.

Svečanost su uveličali člavovi KUD „Savka Mačak“ iz Skugrića.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...