Home / NOVOSTI / HRONIKA / OSMA SJEDNICA OMLADINSKOG PARLAMENTA

OSMA SJEDNICA OMLADINSKOG PARLAMENTA

Osma sjednica Omladinskog parlamenta opštine Modriča održana je 22. aprila 2016. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Sjednici je prisustvovalo 18 delegata, učenika Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” koji su jednoglasno usvojili sledeći dnevni red:
1. Usvajanje Izvještaja o realizovanim projektima za školsku 2015/16. godinu.
2. Usvajanje Odluke o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta
za   školsku 2016/17. godinu.
3. Prezentovanje prijedloga za veliki projekat koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za
školsku 2016/17. godinu.
4. Usvajanje Odluke o odabranom velikom projektu koji će biti finansiran iz opštinskog
budžeta za školsku 2016/17. godinu.
5. Aktuelni čas (delegatska pitanja).

Sjednici su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Petar Gagulić i Siniša Nikić,  načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić i odbornik Branko Nikić. Na početku sjednice prisutne je pozdravio načelnik Krekić i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad Omladinskog parlamentra i poželio mnogo uspjeha u budućem radu. Omladinski parlament opštine Modriča je jedini koji je opstao u Republici Srpskoj i nastavio sa radom.

Komisija Omladinskog parlamenta Modriča donijela je Odluku o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta u školskoj 2016/2017. godini, a to su:
„Kviz slagalica“ i „Trurnir u malom fudbalu i košarci“,  ukupne vrijednosti 1.250,00 KM.
Za finansiranje velikog projekta iz opštinskog budžeta predložena su tri projekta: „Mural“, „Novi paravani“ i “Dopuna kabineta informatike”. Većinom glasova Skupština Omladinskog parlamenta odabrala je projekat “Dopuna kabineta informatike”. Ovim projektom planirana je nabavka  opreme za kabinet, jer će se od sledeće godine u SŠC “Jovan Cvijić” uvesti novi smjer, Gimnazija računarsko – informatičkog smjera, a vrijednost projekta je 3.739,32 KM.

U okviru tačke „Aktuelni čas“ delegati su postavljali načelniku opštine razna pitanja koja se tiču naše lokalne zajednice, na koja je rado odgovorio. Načelnik je ovom prilikom saopštio da će i druga dva predložena projekta  takođe biti finansirana iz opštinskog budžeta, za čiju je realizaciju potrebno 6.100,00 KM.

Predhodnih godina odobreno je i realizovano 28 projekata, za koje je iz budžeta opštine izdvojeno preko 60.000,00 KM.

“Prezadovoljan sam  današnjim radom Omladinskog parlamenta. Postavljali su tako konstruktivna pitanja a i odgovori su bili fantastični.  Svako je branio svoj projekat. Odobren je jedan  veliki projekat i  dva mala, a ja sam ispred svog Kabineta odobrio sva tri predložena velika projekta. Svi projekti su jako bitni za Srednjoškolski centar i učenike.  Oduševljen sam načinom razmišljanja i zrelosti ovih mladih ljudi”, izjavio je načelnik Krekić.
“Sjednica je protekla savršeno i ja sam prezadovoljna. Načelnik i njegovi saradnici su rekli da je ovo možda najbolja sjednica do sada. Protekla je spontano, bez mnogo treme. Ove godine smo imali čak tri velika projekta, načelnik je sve odobrio i svi su podjednako važni za našu školu, ali i za naš grad. Pored toga što smo ovdje naučili kako da budemo kulturni i društveni mi smo svojim pitanjima upućenim načelniku pokazali koliko smo mi ustvari zreli i koliko bi mogli u budućnosti biti korisni članovi društva”, rekla je Milica Novaković, učenica IV razreda Gimnazije, predsjednica Omladinskog parlamenta.

“ Našim projektom se zalažemo da se nabave novi računari za  Gimnaziju računarsko- informatičkog smjera koja će se uvesti sledeće godine. Škola u Modriči bi bila jedina u regiji sa tim smjerom”, rekao je Savo Spasojević, učenik I razreda Gimnazije, koji je radio na projektu “Dopuna kabineta informatike”.

“Projekat koji je pobijedio imao je samo dva glasa više od projekta “Mural”. Zahvalni smo načelniku Krekiću jer je odobrio finansiranje sva tri projekta, i su svi jako značajni. Novi paravani su bitni zbog učenika koji borave u tim učionicama, a projekat “Mural” koji će ostati kao prelijepa uspomena i umjetničko djelo na našoj školi kada se oslika portret Jovana Cvijića”, izjavila je Rada Banović, učenica IV razreda Gimnazije društveno – jezičkog smjera, koja je radila na projektu “Mural”.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...