Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanost ponovo na djelu !!!

Humanost ponovo na djelu !!!

Portal modričaINFO uvijek sa velikim zadovoljstvom i rado objavljuje priče o humanosti i dobrotvornim akcijama koje se provode na ovim prostorima. Naš naum je jasan, podržavamo i promovišemo ono dobro u ljudima, humanost i dobru volju, primjerene i korektne odnose bez obzira o kome se radi.
U tim pričama uglavnom se pojavljuju isti protagonisti; HO Srcem za Modriču, RK Vidra, SPC, SOZ, protojerej Jadranko Stojanović, učitelj Mitar Kršić, i … da ne navodimo dalje, mada, nema ih baš puno, ali, ovi su neumorni i zaslužuju našu pažnju i poštovanje.
Jednu divnu priču o humanosti opet je objavio protojerej Jadranko Stojanović, i mi je prenosimo u cjelosti.

Humanost ponovo na djelu !!!

Ovaj put je osmjeh sreće i zadovoljstva pojavio se na licu malog Aleksandra Anđića iz Koprivnske Trebave. On je učenik petog razreda, odličan i primjeran đak, majka mu se davno upokojila, sa ocem i sestrom živi u Koprivnskoj Trebavi.
Do pre samo nekoliko dana nadao se da će ići na eskurziju sa svojim vršnjacima (misleći da će mu škola dodijeliti jedno od tri slobodna mijesta koje imaju gratis od Turističke Agencije) ali nažalost to nije dobio.
To je bila velika prilika kako bi proveo pet dana sa svojim vršnjacima na Jahorini,ali nije uspjeo dobiti je. Njegova učiteljica Danijela Simić iz Modriče videći tužne oči malog Aleksandra odlučila je pokušati da obezbijedi novce za tu ” školu u prirodi”. Ona je zajedno sa svojim kolegama koji rade u toj školi, sa Humanitarnom Organizacijom Srcem za Modriču i sa Crkvom iz Koprivne obezbijedila potreban novac za eskurziju,putne troškove i još da malim poklonom obraduje Aleksandra.

Jadranko Stojanovic

Protojerej Jadranko Stojanović

Vidite draga braćo i sestre,pre samo nekoliko dana se nije znalo hoće li dijete uopšte ići a sad među prvima uplaćuje puni iznos koji je potreban za eskurziju. Može li neko ostati ravnodušan na sreću malog Ace!
Ujedinimo se,vidite kad smo složni sve možemo uraditi,sve!!!
Hvala vam svima koji ste učestvovali u ovom prelepom humanom djelu, neka Gospod vama i vašoj porodici vrati u zdravlju!!!
Hvala učiteljici Danijeli, hvala Humanitarnoj Organizaciji Srcem za Modriču, hvala svima…

Budimo ljudi, pomažimo jedni drugima.

protojerej Jadranko Stojanović

 

 

Uvodni komentar i obrada: modričaINFO / Huravik Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...