Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija uređenja korita rijeke Bosne (FOTO)

Akcija uređenja korita rijeke Bosne (FOTO)

MODRIČA – U Modriči je, povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje, organizovana akcija uklanjanja smeća sa starog mosta i uređenja dijela obale i korita rijeke Bosne ispod mosta u kojoj je učestvovalo 50 volontera.

Ekološkoj akciji, koju u Modriči peti put organizuju Odjeljenje za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju i Ronilački klub /RK/ “Vidra”, odazvali su se volonteri iz javnih ustanova, škola, preduzeća, nevladinih organizacija i opštinske uprave.

Модрича - Дан планете - Крекић

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da lokalna uprava podržava akcije uređenja životnog prostora i podizanja ekološke svijesti.

– I ove godine odabrali smo lokalitet starog mosta koji je, nakon zatvaranja za saobraćaj, postao mjesto okupljanja ribolovaca, penzionera i mladih – naveo je Krekić.

On je naglasio da stari most zaslužuje pažnju građana i opštinske uprave i njemu će, kao i obali i koritu Bosne ispod mosta, biti posvećeno dovoljno pažnje da bi postali ugodno mjesto za provođenje slobodnog vremena stanovnika Modriče, kao i stanovnika susjedne opštine Vukosavlje.

Модрича - уклањање наноса дрвећа иČlan RK “Vidra” Darko Purić istakao je da stari most treba da bude ponos Modriče i najavio da je u pripremi projekat za izgradnju dječijeg igrališta i pretvaranje ovog dijela obale Bosne u plažu i gradsko kupalište.

Obilježavanje Dana planete Zemlje počelo je redovnim hortikulturnim uređenjem i održavanjem javnih zelenih površina za koje je iz lokalnog budžeta za ovu godinu obezbijeđeno 78.000 KM.

Prema planu Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju u narednom periodu biće zasađeno 200 četinarskih i listopadnih sadnica u ulicama Miloša Crnjanskog, Gavrila Principa i vojvode Stepe Stepanovića, a na jesen će biti formiran drvoreda japanske trešnje, jasena i paulovnije.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...