Home / NOVOSTI / HRONIKA / Organizacije i udruženja iz Modriče potrošili skoro 2 miliona maraka

Organizacije i udruženja iz Modriče potrošili skoro 2 miliona maraka

MODRIČA – Organizacije i udruženja građana na području Modriče potrošile su prošle godine za realizaciju svojih programskih aktivnosti 1.938.944 KM, podaci su opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

U informaciji o radu u 2015. godini, koju su podnijeli 31 organizacija i udruženje od 38 registrovanih na području Modriče, navedeno je da su aktivnosti realizovale uz podršku opštine Modriča i donatora iz zemlje i inostranstva.

Sredstva od 1.796.592 KM ili 92 odsto ukupnih sredstava potrošilo je pet organizacija i udruženja građana, od kojih su Udruženje građana “Budućnost” i “Nezavisni biro za razvoj” potrošili 1.500.000 KM dobijenih uglavnom od međunarodnih donatora.

Najveći budžet prošle godine imalo je Udruženje građana “Budućnost” koje se bavi razvojem civilnog društva, prevencijom i zaštitom od rodno zasnovanog nasilja i razvojem političke kulture i tolerancije. Ono je potrošilo 816.140 KM, od čega je 95 odsto sredstava dobijeno od međunarodnog donatora.

Udruženje građana “Nezavisni biro za razvoj” realizovalo je programe vrijedne 683.269 KM. Rad udruženja, koje se bavi uspostavljanjem saradnje i partnerstva u društvu radi uspostavljanja održivog društveno-ekonomskog razvoja zajednice, u potpunosti su finansirali Kancelarija EU u BiH, ambasade Norveške, Velike Britanije i SAD u BiH, te donator iz Austrije.

Rad Opštinske organizacije Crvenog krsta finansirali su opština Modriča i Crveni krst Republike Srpske sa 125.669 KM, Udruženje penzionera Modriča je od članarine i iz budžeta Modriče obezbijedilo 104.662 KM, dok je Lovačko udruženje “Majna” u svojoj informaciji navelo prihod od 70.567 KM dobijenih od Lovačkog saveza Republike Srpske.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...