Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ministar Stevo Mirjanić posetio Modriču – VLADA RS ISPUNILA OBEĆANJA *(TONSKI PRILOG)

Ministar Stevo Mirjanić posetio Modriču – VLADA RS ISPUNILA OBEĆANJA *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas u Modriči da je  Vlada realizovala skoro sve aktivnosti oko izgradnje hidromerilacionih sistema. Mirjanić je posetio i farmu muznih krava, te plantažu trešanja u naselju Tarevci.
Pojašnjavajući da je Vlada Republike Srpske za sanaciju i izgradnju odbrambenih sistema od poplava u Modriči izdvojila 650 hiljada maraka sredstava Fonda solidarnosti, a posredstvom Evropske investicione banke usmereno 3,3 miliona maraka, Mirjanić je najavio naredne aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici.
„To je rešavanje kišne kanalizacije. Mislim da ćemo i to u najvećem delu završiti u toku ove godine. Na taj način će problem Modriče od eventualnih poplava u narednom periodu biti prevaziđen“, rekao je Mirjanić.
Načelnik Modriče Mladen Krekić zahvalio se Vladi za podršku koju je pružala u dosadašnjem periodu.
„Razgovarano je i oko pitanja kišne kanalizacije. Naišli smo na razumevanje Vlade RS i gospodina Mirjanića da se Modriča i ste strane pomogne“, potvrdio je Krekić.

MIRJANIC KOD KREKICA

MIRJANIĆ KOD KREKIĆA


Obilazak farme

Resorni ministar obišao je plantažu trešanja „Sarvan“ u Tarevcima, te farmu „MK kompani“ u Borovom polju, koju Vlada RS podržava u svakom pogledu.
„Ovo je jedna od 74 farme u RS koje su registrovane za izvoz mleka u Evropsku uniju. Te farme imaju oko 11.000 životinja, oko 70% su muzna grla. Stanovište Vlade RS je da se što više povećava broj onih proizvođača mleka kojima to predstavlja profesiju“, istakao je Mirjanić.
Risto Kuzmanović je izjavio da njegova farma broji 210 grla.
„U muži imam 75 krava, pa 50 bikova, 40 steonih junica i isto toliko koje su blizu procesa oplodnje. Obrađujem 160 hektara zemlje, a dnevna proizvodnja mleka je 1.500 litara“, rekao je Kuzmanović.

MIRJANIC U OBILASKU FARME MK KOMPANI

MIRJANIĆ U OBILASKU FARME MK KOMPANI

U Republici Srpskoj ima 5.280 farmi koje podržava Vlada, a sve veći je broj farmera čija je orijentacija proizvodnja mleka. Njegov kvalitet je 93% ekstra klase, što uliva nadu u konkurentnost na probirljivom inostranom tržištu.

Autor / slike: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...