Home / NOVOSTI / HRONIKA / Juniorski odbojkaši Modriče ponos grada – TITULA MNOGE OBRADOVALA *(FOTO)

Juniorski odbojkaši Modriče ponos grada – TITULA MNOGE OBRADOVALA *(FOTO)

Privrednik Ilija Jevtić nagradio šampione

MODRIČA – Uspešne svako voli i svi svojataju. Juniorska odbojkaška selekcija Modriče, a sve su prilike da se radi o prvom timu, jer seniora danas i nema, novi je šampion BiH u muškoj konkurenciji. Na putu do tih ostvarenja najčešće ih je pratila besparica, uz sva druga iskušenja. Ipak, privrednik Ilija Jevtić pružio im je podršku, sponzorisao klub, a kada su postali šampioni upriličio je prijem.

POMAZE SPORT MODRICE - ILIJA JEVTIC

POMAŽE SPORT MODRIČE – ILIJA JEVTIĆ

„Ove mlade ljude volim. Pokušao sam da ih nagradim za uspehe. Zahvalan sam i njima i trenerima i predsedniku kluba na ostvarenom. Ja sam uz njih. Ja ovoj modričkoj mladosti verujem. U mene mogu imati poverenje i želim da ih pratim na putu do novih velikih ostvarenja. Na taj način, Modriča će vratiti ugled u sportu kakav je nekada uživala“, rekao je Ilija Jevtić, ugledni privrednik iz Modriče.

Dugi niz godina živeo je i radio u inostranstvu. Zaradio je pristojno, pa deli sa svima.

„Proveo sam u Švajcarskoj tri i po decenije. Zaradio toliko da mogu živeti sa porodicom pristojno u bilo kojem kraju sveta. Međutim, ljubav prema Modriči i rodnoj Koprivni nije imala cenu. Vratio sam se i želim da podržim sve koji, kao ja, vole ove prostore. Interesuju me uspešni sugrađani, pa ću dvojicu odbojkaša da stipendiram od danas do kraja školovanja, a klub će reći ko su ti mladići“, najavio je Ilija Jevtić, direktor tvornice za proizvodnju obuće „Alfa“ iz Modriče.

Jedan od potencijalnih stipendista je Perica Babić, kapiten juniora Modriče.

„Drago nam je što ima ljudi kao što je gospodin Jevtić, da podržava modrički sport i ulaže novac. Mnogo smo mu zahvalni. Lepo je od njega što je ponudio dve stipendije. Ja ću upisati fakultet, možda meni jedna pripadne. Kamo sreće da se i drugi modrički privrednici ugledaju na Iliju Jevtića“, rekao je Babić.

Privrednik Jevtić doprineo je da predsednik OK“Modriča“, Vid Blagojević, u poslednjih godinu dana sporije osedi.

SA PRIJEMA U PREDUZECU ALFA

SA PRIJEMA U PREDUZEĆU “ALFA”

„Preduzeće Alfa i njen vlasnik prepoznali su u ovim mladićima budućnost modričke odbojke. Nismo ih trebali mnogo ubeđivati da stanu uz nas. Ova firma više puta je pomogla našem klubu nekada donirajući direktno finansijska sredstva, a u nedavno okončanoj sezoni donirali su nam kompletnu opremu. Za svaku pohvalu je gest vlasnika i direktora fabrike obuće Alfa što je organizovao prijem za mlade odbojkaše i što ih je nagradio sa 700 maraka, a, kao što smo čuli na prijemu, Jevtić je obećao i druge vidove pomoći, pre svega prevoz na takmičenja, kupovina sportskih patika i, ono što nas je posebno obradovalo, najava stipendiranja dvojice odbojkaša koji ovih dana završavaju četvrti razred srednje škole. Modričkom sportu bi bilo potrebno makar desetak ovakvih privrednika“, rekao je Vid Blagojević, predsednik kluba.

Modriča ih ima, ali se oni ne vide svaki put da pomognu sportu i omladini.

Kada su najpotrebniji…

VID BLAGOJEVIC I ILIJA JEVTIC

VID BLAGOJEVIĆ I ILIJA JEVTIĆ

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...