Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Ono naše što nekada bijaše

Ono naše što nekada bijaše

MODRIČA – Prije tačno deset godina, Modriča Maxima je osvojila Kup BiH. Tog 26. maja u finalu je odigrala neriješeno sa Borcem, ali su sa “bijele tačke” bili spretniji i srećniji od tima iz Banjaluke.
Tadašnji trener, Mitar Lukić, čuva u najljepšim uspomenama dragocjeni uspjeh.
– Imali smo idealan tim, imali smo samopouzdanje. Imali smo dobru organizaciju, povoljnije materijalne prilike. Imali smo sportsku sreću. Imali smo i našeg velikana, dr Milana Jelića. Imali smo, zapravo, sve. Ostaje nam da u sjećanjima čuvamo taj datum i podvig i ne smijemo dozvoliti na na slike trijumfalizma pane prašina zaborava – kaže Lukić.

Njegov tadašnji učenik, Bojan Magazin, sada je pomoćnik u Tekstilcu iz Dervente. Uskoro će slaviti ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Tada su slavili njega, bio je junak velikog finala. Golman Bojan Tripić nešto je odbranio, odlučujući penal realizovao Dario Damjanović, sadašnji prvotimac Jagodine. Ipak, Magazin je bio junak za poštovanje.

– Disali smo jednom dušom. Izgarali smo na terenu, a htjelo se da penali odluče pobjednika. Lijepo vrijeme, zapaženi uspjesi. Bože zdravlja, treba učiniti sve da se Modriča vrati na staze stare slave – kaže Magazin.

Tada je Petar Jelić bio golobradi mladić, ali i opasnost po protivničke golmane. Sada je predsjednik Modriča Maxime.

Ponosan je na sportsku istoriju, tužan na sadašnjost modričkog najpopularnijeg sporta.

– U ovim teškim vremenima prisjećamo se tih lijepih trenutaka. Bio je to najveći uspjeh kolektiva. Kasnije smo bili i prvaci BiH. Međutim, ovim podvigom, izašli smo na međunarodnu sportsku scenu. Došlo je neko drugo, dosta teško vrijeme. Ostaje nam da se pokušamo vratiti tamo gdje smo bili. Uspjeli smo u finansijskom pogledu konsolidovati kolektiv, ali nismo stigli, paralelno, da ga i u rezultatskom pogledu vinemo u visine. Međutim, znam kako ponovo biti uspješan. I bićemo. U čekanju novih rezultata, treba biti ponosan na ono što smo ostvarili. To su naši podvizi i naš jubilej – kaže Petar Jelić.

Ono naše što nekada bijaše…

TOMO MARIĆ: REZULTATI ZA PONOS
Poznati novinar i publicista iz Banjaluke, Tomo Marić, bio je svjedok brojnih pobjeda Modriča Maxime. I njen i osvjedočeni prijatelj čitave Modriče i njenih sugrađana.

– Sadašnja Modriča Maxima je osnovana prije 92 godine i mnogo je uspjeha nanizala. Međutim, malo kome će poći za rukom da u periodu od svega pet godina bude šampion Republike Srpske, njen pobjednik Kupa, osvajač najmasovnijeg klupskog takmičenja BiH, šampion BiH, da u dva maha igra na međunarodnoj sportskoj sceni. Njena priča je duga, za posebnu knjigu.  Žao mi je što je modrički fudbal tu gdje jeste. Međutim, ako predsjednik Petar Jelić dostigne domete svog pokojnog oca, ja sam s te strane ogromni optimista. Jer, dr Milan Jelić bio je autoritet u svakom pogledu i fudbalofil planete. Znam da će tako biti i radujem se novoj, velikoj i uspješnoj Modriča Maximi – rekao je Marić.

Slađan Jeremić

Izvor: RS-Sport ( direktan link )

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...