Home / NOVOSTI / MODRIČA / Dodatno obilježavanje poplavljenih rizičnih površina

Dodatno obilježavanje poplavljenih rizičnih površina

Danas, 27. maja izviđači BH MAC-a, kancelarija Banja Luka, izvršili su dodatno obilježavanje poplavljenih rizičnih površina. Razlog za to je činjenica da je jedan broj oznaka za rizične površine uništen tokom poplava. Dodatno obilježavanje je izvršeno na tri lokacije od čega dvije u Miloševcu (Miloševa-Ade-Poloj i Poloj-lovačka kuća) i jedna u Babešnici (dio koridora Vc).

Nakon povlačenja vode sa poplavljenog područja pojavljuju se neeksplodirana ubojna sredstava  (NUS). Opštinskoj Civilnoj zaštiti do sada je prijavljeno jedanaest NUS, 10 u naselju Dobor i 1 u Dugom Polju – Centar. Deminerski A tim iz Doboja je uklonio sva prijavljena neeksplodirana ubojna sredstva 23. i 27. maja. Imajući u vidu navedeno korisnici poplavljenih poljoprivrednih površina i okućnica  trebaju biti jako oprezni jer postoji opasnost da je poplava donijela mine i NUS na poplavljeno područje.

Dezinfekcija objekata je završena na svim poplavljenim područijima opštine Modriča, osim pojedinačnih slučajeva gdje nije bilo moguće izvršiti. I odvoz kabastog otpada je završen, a samo iz naselja Dobor odvezeno je 280 kamiona ili 2 800 m3  kabastog smeća.

Komisije za popis i procjenu stambenih objekata uništenih u poplavama su danas završile popis u Modriči 4, a predhodnih dana završen je popis u Miloševcu, Koprivni i Vranjaku. U toku je popis preostalih poplavljenih objekata, privrednih subjekata, poplavljenog poljoprivrednog zemljišta kao i puteva i klizišta. Sutra komisije nastavljaju sa radom. U Vranjaku, Vranjaku 1, Dugom Polju i Miloševcu će se vršiti popis poljoprivrednog zemljišta, a isti je već završen u Koprivni.

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča (link)

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...