Home / NOVOSTI / HRONIKA / Omladinski književni klub obilježio 14 godina rada *(FOTO ALBUM)

Omladinski književni klub obilježio 14 godina rada *(FOTO ALBUM)

MODRIČA – Književnom večeri pod nazivom “Mladost i gosti”, Omladinski književni klub “Mladost” iz Modriče obilježio je 14 godina rada.

– Omladinski književni klub izdao je tri zbirke pjesama, radovi članova Kluba objavljivani su u brojnim publikacijama u Republici Srpskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a dobili su brojne nagrade i priznanja – rekla je predsjednik ovog kluba Milena Drpa.

Ona je naglasila da je najveća nagrada Klubu veliki broj prijatelja i gostiju koji redovno prisustvuju književnim večerima članova “Mladosti”.

Klub je za podršku u radu od osnivanja dodijelio zahvalincu protojereju stavroforu iz Modriče Peri Tanackoviću.

Na sinoćnjem skupu svoje pjesme govorili su, osim Milene Drpa, 12 mladih članova Kluba, te prijatelji Kluba književnici Marko Raulić, Gligor Muminović, Milivoje Stojčević.

Članovi Muzičkog društva “Isidor Bajić” Modriča, pod rukovodstvom Gabrijele Đaković, izveli su dvije pjesme komponovane prema tekstu članova “Mladosti”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prethodnog priloga, ali ga, iz drugog izvora, dodajemo radi dopune informacije.  Slike nam je ustupio MagnetPlus iz Modriče.

Portal modričainfo nastoji plasirati sve priloge na koje naiđemo i o istoj temi, a sve u cilju što kompletnije informavije o događaju, tako da na kraju, dodajemo  i prilog objevljen na stranici modriča053, u cjelosti.

Književno veče „Mladost“ i gosti

U Plavoj sali Srpskog Kulturnog centra, 13.03.2015. godine održano je književno veče, u organizaciji književnog kluba Mladost.
Književno veče 1

Svoju poeziju i priče čitali su Milena Drpa, Gligor Muminović, Marko Raulić, Milivoje Stojčević, Ksenija Mijatović, Božidar Stajić, Nevena Stajić, Tijana Marković, Dragana Grašar, Jana Drpa i Nikola Predojević.

Na kraju književne večeri uručena je zahvalnica svešteniku Peri Tanackoviću za doprinos i pomaganje književnom klubu na njihovom početku.


Književno veče 2Milena Drpa
je na kraju večeri izjavila:
„Priredili smo malo drugačije nego uobičajeno književno veče, jer je ovo 15. godina našeg rada. Počeli smo znači prije 15 godina i ušli u ovu koja je pomalo jubilarna i odlučili se za jedno književno veče koji smo nazvali „Mladost i gosti“, i pozvali smo muzičko društvo „Isidor Bajić“, koje je zaista uljepšalo ove trenutke večeras.
Naš klub sad uzrasta tako zrelo i tako fino kao ono kada se roditelj posveti djetetu u mladim godinama, puno pa posle sve to ide fino i slaže se kao lijepi i fini mozaik. Oni postaju moji prijatelji, postaju zreli ljudi, vrlo odgovorni, nose izuzetno dobre ljudske osobine, a vidjeli ste da su i zaista dobri pjesnici i mladi pisci, to se moglo vidjeti večeras“.

Koliko članova ima klub?
Klub ima dvadesetak članova, 10 do 15 je veoma aktivnih, mada su se neki odselili iz Modriče ali smo u stalnim kontaktima. Ja im pošaljem konkurse, oni se javljaju na konkurse, sarađujemo na mnogo načina.

Mogu li se izborjati nagrade, knjige, objavljene pjesme?
Ne možemo sve izbrojati, sačuvali smo jedan dobar dio diploma i nedavno smo ih složili hronološki, međutim, teško je izborjati, mnogi nisu ni ostavili diplome otišli su mnogi i u inostranstvo.
Knjiga nemamo puno imamo 3 knjige, ja sam baš odlučila da ove godine napravimo 4 knjigu.
Za nagrade nam je lako, nagrada imamo puno, one su besplatne, pošaljemo radove, radovi budu kvalitetni i dobijemo nagrade.

Književno veče 3
Mlada članica kluba Tijana Marković je izjavila:
„Član omladinskog književnog kluba sam već godinu i po. Za mene ovo predstavlja veliku radost i veliku sreću, za mene je ovo način života i planiram da se time bavim i u budućnosti.
Dva do tri puta sedmično se okupljamo u klubu, razgovaramo o svemu, pravimo dalje planove za naš rad.“

 

 

 

 

 

Izvor: Modriča053

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...