Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana 4. sjednica Skupštine opštine Modriča

Održana 4. sjednica Skupštine opštine Modriča

U Skupštinskoj sali opštine Modriča 29. decembra  2016. godine održana je 4. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici su prisustvovala 22 odbornika. Na početku sjednice predsjednik Skupštine predložio je da se na današnjem razmatranju  nađu još 3 tačke, nakon čega je jednoglasno usvojen sljedeći

D  n  e  v  n  i     r  e  d :
 1. Razmatranje i donošenje Rješenja o verifikaciji mandata odbornika.
 2. Izvod iz zapisnika sa 3. redovne sjednice Skupštine opštine Modriča od 21.12.2016.godine.
 3. Razmatranje prijedloga Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2016. godinu.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o izvršenju Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2016.godinu.
 5. Razmatranje prijedloga Budžeta opštine Modriča za 2017. godinu.
 6. Razmatranje i donošenje Odluke o izvršenju budžeta opštine Modriča za 2017. godinu.
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o objavljivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine opštine Modriča.
 8. Razmatranje i donošenje Rješenja o imenovanju Komisije za provođenje postupka po javnom konkursu za izbor i imenovanje sekretara Skupštine opštine Modriča.
 9. Razmatranje i donošenje Rješenja o razrješenju člana Komisije za izbor i imenovanje.
 10. Razmatranje i donošenje Rješenja o imenovanju člana Komisije za izbor i imenovanje.
 11. Razmatranje i donošenje Rješenja o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između predsjednika Skupštine opštine Modriča.
 12. Razmatranje i donošenje Rješenja o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između načelnika opštine i između službenika na rukovodećim radnim mjestima.
 13. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
 14. Razno.

Na početku sjednice verifikovan je mandat odborniku Rajku Bradaševiću, nakon čega je položio svečanu zakletvu.

4_sjednica_so_01

Najveću pažnju odbornika izazvao je prijedlog Budžeta opštine Modriča za 2017. godinu kao i ostale  tačke vezane za budžet. Nakon diskusije i pitanja više odbornika dodatna pojašnjenja dao je načelnik odjeljenja za finansije Borislav Gvozden, nakon čega su tačke usvojene većinom glasova.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene. Pod tačkom razno predsjednik Skupštine kao i šefovi klubova odbornika svih političkih partija uzeli su riječ i čestitali prisutnima i građanima Modriče predstojeće praznike.

„Zadovoljan sam radom novog saziva Skupštine. Za nepun mjesec dana održali smo četiri sjednice. Danas se vodila korektna rasprava, kakva i priliči ovoj sredini i ljudima. Uspjeli smo završiti sve što smo predvidjeli planom rada Skupštine za ovu kalendarsku godinu“, izjavio je Sniša Nikić, predsjednik Skupštine.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio načelnik opštine Mladen Krekić izrazio svoje zadovoljstvo što se vodi konstruktivna rasprava u novom sazivu Skupštine, ostvarenim suficitom u budžetu i poželio svima srećne božićne i novogodišnje praznike.

4_sjednica_so_03

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...