Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana 25. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

Održana 25. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

25. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA

U Skupštinskoj sali opštine Modriča 18. novembra 2015. godine održana je dvadeset peta sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici je  prisustvovalo  25 odbornika. Na početku sjednice jednoglasno  je usvojen sledeći

D N E V N I     R E D

1. Izvod iz zapisnika sa 23. i 24. Sjednice Skupštine opštine Modriča.
2. Prijedlog odluke o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2016. godinu.
3. Prijedlog odluke o pristupanju izradi Plana parcelacije za izgradnju porodične kuće sa
pratećim sadržajima za stanovanje.
4. Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta za praćenje izrade Plana parcelacije za izgradnju
porodične kuće sa pratećim sadržajima za stanovanje.
5. Prijedlog odluke o brisanju statusa javnog dobra.
6. Izvještaj Komisije za izbor člana Opštinske izborne komisije sa prijedlogom odluke o
imenovanju.
7. Prijedlozi rješenja o imenovanju predsjednika i potpredsjednika Odbora za bezbjednost i
Komisije za propise
8. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
9. Razno.

Izvod iz zapisnika sa 23. i 24. Sjednice Skupštine opštine Modriča je usvojen uz zaključak da se Izvodi iz zapisnika dorade i dostave odbornicima u materijalu za narednu sjednicu.

Najveću pažnju odbornika izazvao je Prijedlog odluke o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2016. godinu. Načelnik odjeljenja za finansije Borislav Gvozden  obrazložio je Prijedlog odluke, a nakon rasprave i pitanja većine klubova odbornika dao je dodatna pojašnjenja za pojedine stavke. Tačka je usvojena većinom glasova uz zaključak da se dokument uskladi sa preporukama Ministrastva finansija i prečišćen tekst dostavi odbornicima.

“Rasprava je bila veoma konstruktivna. Svi govornici su imali zaista konstruktivne prijedloge koje ćemo mi uzeti u razmatranje kod izrade konačne verzije Prijedloga  budžeta za narednu godinu. Skupština je danas usvojila budžetski okvir od 9.018.000 KM, što je otprilike u visini budžeta za tekuću godinu. U narednoj godini očekujemo par prihoda od poreza na nepokretnosti i povećanje prihoda od indirektnih poreza. Sledeće sedmice će se održati javna rasprava. “, rekao je Borislav Gvozden.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene većinom glasova.

“Sjednica je protekla u fer i korektnoj atmosferi. Vodila se korisna rasprava . Usvojili smo vrlo važan dokument, Prijedlog odluke o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2016. godinu. Većina klubova odbornika je iznijela svoj stav i mišljenje”, rekao je Siniša Nikić, potpredsjednik Skupštine.
Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča
Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...