Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena školska slava – Sveti Sava

Obilježena školska slava – Sveti Sava

U Kulturno sportskom centru , 27. januara 2015. godine obilježena je  Školska slava – Sveti Sava.  Domaćin i organizator ove godine je Osnovna škola “Sutjeska”. Proslavi su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, sveštenici Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča, direktori škola, direktori javnih ustanova, te brojni prosvjetni radnici, učenici osnovnih i srednje škole i roditelji.

 

Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvođenju hora Osnovne škole “Sutjeska”. Sveštenik Pero Tanacković uz sasluženje ostalih sveštenika osveštao je slavski kolač i u ime pravoslavne crkve čestitao prisutnima slavu i poželio mnogo sreće, radosti, zdravlja i blagostanja. Čin  lomljenja slavskog kolača obavili su načelnik Krekić i Duško Bogdanović, direktor OŠ “Sutjeska”.

Duško Bogdanović kao domaćin obratio se prisutnima u ime svih prosvjetnih radnika poželio dobrodošlicu, čestitao praznik i školsku slavu Svetog Savu. Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne, čestitao praznik te rekao: „Zelim da čestitam učenicima i njihovim nastavnicima na divnom programu koji su nam  priredili, te poželim puno zdravlja, uspjeha u daljem školovanju i radu.”

O liku i djelu Svetog Save govorili su učenici OŠ “Sutjeska”.  Proslava je uveličana kulturno-umjetničkim programom na kome su učestvovali hor i muzička sekcija OŠ “Sutjeska”  i KUD “Zavičaj”.

Stefan Krstić, učenik devetog razreda OŠ“Sutjeska“ u izjavi za medije je rekao: “Za mene Sveti Sava je prvi srpski arhiepiskop, prvi srpski učitelj i nama je najveći srpski svetac. Nadamo se da ćemo ovaj dan svake godine obilježavati u ovako velikom broju.“

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...