Home / NOVOSTI / HRONIKA / OBILJEŽENA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SAVA

OBILJEŽENA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SAVA

Školska slava – Sveti Sava obilježena je 27. januara 2016. godine u  Kulturno sportskom centru.  Osnovna škola “Sveti Sava” je ove godine domaćin i organizator. Proslavi su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, narodni poslanik Bojan Vidić, sveštenici Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča, direktori škola, direktori javnih ustanova, te brojni prosvjetni radnici, učenici osnovnih i srednje škole i roditelji.

Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvođenju hora Osnovne škole “Sveti Sava”. Arhimandrid Nektarije, iguman manastira na Dugoj Njivi uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča osveštao je slavski kolač i u ime pravoslavne crkve čestitao prisutnima slavu i poželio mnogo sreće, radosti, zdravlja i blagostanja. Slavski kolač prelomili su načelnik Krekić i Zlatko Lazić, direktor OŠ “Sveti Sava”.

Prisutnima se kao domaćin obratio Zlatko Lazić, u ime svih prosvjetnih radnika poželio dobrodošlicu, čestitao praznik i školsku slavu Svetog Savu. Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne, čestitao praznik te rekao: „Zelim da čestitam učenicima i njihovim nastavnicima na divnom programu koji su nam  priredili, te poželim puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem školovanju i radu .”

Učenici OŠ “Sveti Sava” priredili su prigodan scensko-poetski program pod nazivom “Kovčeg Svetog Save”.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...