Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena godišnjica otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Obilježena godišnjica otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Danas, 17. oktobra 2016. godine obilježena je godišnjica otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa. Obilježavanju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, direktorica OŠ „Sutjeska“ Zorica Vasiljević, direktor poslovnice Rajfajzen banke u Modriči, predstavnici Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica, djeca sa posebnim potrebama i njihovi roditelji.

Izgradnju i opremanje Dnevnog centra finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ koja je za realizaciju ovog projekta obezbjedila 250 hiljada eura. Opština Modriča pripremila urbanističku dokumentaciju, uradila projekat, obezbjedila i pripremila zamljište za izgradnju Dnevnog centra te priključak objekta na infrastrukturu.

godisnjica_dnevni_centar_2

„Centar je ispunio očekivanja. Srećan sam kada mogu sa ovom djecom podijeliti neke zajedničke srećne trenutka kao što je ovaj danas. Nadam se da će ovaj Centar sledeće godine biti veći i ljepši. Centar svakodnevno posjećuje od 15 do 20 djece. Zahvalio bih se svim volonterima na volji i upornosti koje svakodnevno ispoljavaju kroz rad sa ovom djecom. Ovom prilikom sam zamolio roditelje da dovedu djecu u Centar i bezbrižno ih ostave“, istakao je načelnik Krekić.

„U Centru boravimo od prvog dana i na svom djetetu primijetim veliki napredak. Dosta više riječi izgovara i dosta više zna“, izjavila je Slobodanka Stokić, majka petogodišljeg dječaka Mirka.

„Svakodnevni od 8 do 15 sati imamo časove sa logopedom, psihologom i defektologom, a održavamo i radionice. Zadovoljni smo uspjehom za proteklu godinu dana. Mnogo je primjera dobre prakse. Imamo na primjer djevojčicu koja je došla sa autizmom i imala ne adekvatno ponašanje. Posle godinu dana ona može da izrecituje 5-6 pjesmica“, rekla je Kosana Nikolić, specijalni edukator-rehabilitator, zaposlena u OŠ „Sutjeska“, volonter Dnevnog centra.

Događaj su svojim nastupom uveličali djeca sa posebnim potrebama i mališani JPU „Naša radost“.

godisnjica_dnevni_centar_3

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...