Home / NOVOSTI / SPORT / Novak: Srbiji činim dobro tenisom, ne politikom

Novak: Srbiji činim dobro tenisom, ne politikom

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da ne vidi sebe kao političara u budućnosti, ali ne zatvara potpuno vrata toj mogućnosti.

Po završetku Novakove najbolje sezone, poslije trijumfa na završnom Mastersu sezone u Londonu, jedan novinar je srpskom teniseru rekao: „Ti si sjajan ambasador svoje zemlje. Srbi te obožavaju, a neke misle da bi u budućnosti mogao da budeš njihov premijer”, a Novak ga je šaljivo prekinuo rekavši: „A ne predsednik? (smijeh)”.

Srpski teniser je potom istakao da je ponosan što može da predstavlja svoju zemlju i da osjeća veliku odgovornost zbog toga.

Pokušavam da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način, kroz svoju profesiju, kroz sport. Tenis je globalan sport, tako da dobijam veliku pažnju. To što mogu da predstavljam sebe i svoju porodicu, ali i svoju zemlju, jeste prava privilegija, posebno jer je Srbija u poslednje tri-četiri decenije prošla kroz mnoge ratove i probleme. Pokušavam da pokažem lepu stranu onoga što Srbija i moj narod predstavljaju. Osećam njihovu ljubav i podršku i zbog toga i veliku odgovornost“, istakao je Novak.

Novak je potom istakao da u ovom trenutku sebe ne vidi kao političara, već da vjeruje da mnogo više za Srbiju može da učini time što se neće mješati u politiku.

Verujem da mogu da uradim više za svoju zemlju time što se neću mešati u politiku, kroz svoj rad, Fondaciju i mnoge druge načine, na koje mogu da doprinesem pozitivnom imidžu Srbije. Pratim politiku, ona je deo svačijeg života, ali trudim se da se ne mešam jer smatram da sport i politika na ovom nivou treba malo da budu razdvojeni. Ali, u mnogim zemljama su povezani i ja sam svestan toga“, naglasio je srpski teniser.

Prvi reket svijeta je istakao i da vjeruje da politički sistem u Srbiji ne funkcioniše kako treba i da za zato ne želi da se miješa, ali da će po završetku karijere možda drugačije razmišljati o svom političkom uticaju.

Mislim da nisam kompetentan za priču o politici. Ali, mislim da politički sistem u mojoj zemlji u ovom trenutku, kao i mnogim drugim, zapravo ne funkcioniše kako treba. To je jedan od razloga zašto ne želim da se mešam. Međutim, ko zna šta budućnost donosi. Moram da budem svestan da nisam samo ja taj koji donosi odluku, već i članovi moje porodice i meni bliski ljudi. Mnogo ima vremena do tada, sebe vidim kao tenisera, nadam se, još mnogo godina. Kada dođe vreme, videćemo“, rekao je Đoković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...