Home / NOVOSTI / BiH / Ivanić: 25. novembar ne može biti obilježavan kao Dan državnosti BiH

Ivanić: 25. novembar ne može biti obilježavan kao Dan državnosti BiH

Sarajevo – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas Srni da u BiH nema zakona o praznicima i da 25. novembar ne može i ne treba da bude obilježavan kao “dan državnosti BiH”.

“Nema zakona o praznicima u BiH i za mene taj navodni praznik ne može i ne treba da bude obilježavan. A, da bi neko takav praznik i obilježavao, onda bi taj datum trebalo i moralo da bude prihvaćen od svih konstitutivnih naroda u BiH”, naglasio je Ivanić.

On je rekao da to sada još nije tako i zbog toga neće prisustvovati prijemu u Predsjedništvu BiH koji sutra organizuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović povodom takozvanog “dana državnosti BiH”.

Bivši Dan ZAVNOBiH-a, 25. novembar, obilježava se kao takozvani “dan državnosti” u dijelu Federacije BiH /FBiH/ koji je većinski naseljen bošnjačkim stanovništvom, dok ga Hrvati ne obilježavaju kao praznik.

Na nivou BiH nema Zakona o praznicima, pa su u entitetima na snazi zakoni o praznicima Republike Srpske i FBiH.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

13.SAJAM RURALNOG STVARALAŠTVA U TAREVCIMA KOD MODRIČE – MJESTO NOVIH IDEJA *(FOTO)

Sajam ruralnog stvaralaštva u Tarevcima svake godine je prilika za susret proizvođača, kupaca i posjetilaca. Međusobno se upoznaju i razmjenjuju iskustva. Takođe, kao po pravilu iz godine u godinu oblikuju ...