Home / NOVOSTI / HRONIKA / IZGRADNJA 15 DOMOVA ZA PORODICE ČIJE KUĆE SU UNIŠTENE KLIZIŠTIMA

IZGRADNJA 15 DOMOVA ZA PORODICE ČIJE KUĆE SU UNIŠTENE KLIZIŠTIMA

Prije izvjesnog vremena, tačnije , 29. oktobra,  objavili smo prilog o potpisivanju ugovora o izgradnji novih kuća, u kojem smo naveli sledeće:
“U okviru UNDP programa oporavka od poplava koji finansira Evropska unija u saradnji sa Fondom solidarnosti Republike Srpske, u zgradi opštine Modriča, 29. oktobra 2015. godine predstavnici opštine, UNDP i 15 korisnika čiji su stambeni objekti uništeni u majskim poplavama 2014. godine potpisali su ugovore o izgradnji objekata.
Ugovore su potpisali 14 korisnika čiji su stambeni objekti uništeni ili teško oštećeni klizištem i jedan korisnik čiji je objekat uništen poplavom. Prirodna katastrofa koja se dogodila u maju 2014.godine zadesila je i opštinu Modriča, usled čega je oštećeno ili potpuno uništeno oko 700 objekata za stanovanje.”

Ovih dana primjetili smo objavu gospodina Jovana Mišića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju u Opštini Modriča, kojom informiše o toku realizacije ovog projekta.

Na našu molbu, gospodin Mišić nam je ustupio nekoliko popratnih fotografija te dao sledeću kraću izjavu:

“Za realizaciju ovog projekta opština je obezbijedila građevinsko zemljište, a obezbijediće osnovnu komunalnu infrastrukturu na parcelama, sufinansiranje izgradnje temelja u iznosu od 5.000 KM po objektu, tehničku dokumentaciju koja će poslužiti za izradu projektne dokumentacije i  nadzor nad izvođenjem radova. Stambeni objekti će biti izgrađeni u MZ Dobrinja, naselje Oteža i jedan u MZ Modriča 5 čiji je korisnik sam obezbijedio građevinsko zemljište.
Početak izvodjenja radova je 11. Novembar, a  rok je 120 dana. Izvođač je “Simpro” Doboj, a vrijednost ugovora oko 590.000 KM.” – zaključio je Jovan Mišić.

Ovih nekoliko slika koje prilažemo govore dovoljno same za sebe, a ono što smatramo da treba posebno istači je ekspeditivnost, tj. brza realizacija projekta, a to je inače velika mana kod mnogih  projekata koji se realizuju na ovim prostorima.
U ovom konkretnom slučaju, ugovori su potpisani 29.oktobra. a već u novembru su radovi uveliko odmakli, te ovakvi primjeri su ipak za pohvalu.

Fotografije: Jovan Mišić

Obrada: modričaINFO / Huravik Zlatko

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...