Home / NOVOSTI / SPORT / Novak Đoković ponovo kralj Njujorka *(VIDEO)

Novak Đoković ponovo kralj Njujorka *(VIDEO)

Đoković – Federer 3:1 (6:4, 5:7, 6.4, 6:4)
Borba teniskih titana pripala je najboljem teniseru sveta našem Novaku Đokoviću. Savladao je velikog Švajcarca posle tri sata i 20 minuta igre i osvojio svoju desetu gren slem titulu, drugu na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Meč dostojan finala Ju-Es opena pripao je Novaku Đokoviću. Susret za prave teniske sladokusce. Brejkovi, ribrejkovi, stizanje nemogućeg, istrčavanje na mrežu uspešan lob, uhvaćen smeč …Sve to smo imali priliku da vidimo u, po našeg asa, istorijskom finalu. Novak je imao više mentalne i fizičke snage i stigao je do zasluženog trofeja.

Novak proslavlja titulu

Novak proslavlja titulu

Za ovakav spektakl potrebna su dva vrhunska tenisera, a to su svakako Đoković i Federer. Leteli su po terenu, snažno servirali, borili se za svaki poen. Na trenutke borba jebila toliko žestoka da su obojica crpela poslednje atome snage. Naš as je u prvom setu bukvalno prolio krv, nakon jednog proklizavanja u kome je zaradio poderotine na podlaktici, šaci i potkolenici desne noge. Stisnuo je zube i nastavio da se bori.

Da sve protekne u savršenom redu pobrinula se Eva Kazaraki glavni sudija ovog meča. Njoj nije bilo potrebno „sokolovo oko” sve je videla, napravila je nekoliko korekcija, koje su bile tačne, iako su teniseri to proveravali, samo su gubili čelendže.

Novak je uspeo da natera Federera da više greši, na trenutke ga je izbacivao iz ritma, to je koristio i dolazio do brejka. Protivnik se nije predavao, na svaki brejk je odgovarao ribrejkom, ali je naš as uspeva ponovo da oduzima servis Švajcarcu i osvaja setove.
Švajcarac je bio bolji u drugom setu, posle velike borbe gde su oba tenisera propustila svoje šanse, usledio je Novakov servis za taj-brejk. Međutim, protivnik uspeva da napravi brejk i osvoji set.

Gubitak seta nije poremetio našeg asa. Iako je imao i publiku protiv sebe, uspeo je da se podigne i nastavi sa odličnom igrom, osvoji naredna dva seta i stigne do zasluženog trijumfa.

Tok meča:

04.29 – Nova šansa za našeg asa da servisom reši meč u svoju korist. Federer ponovo napada, 15:30, a potom osvaja dve vezane brejk lopte. Naš as neutrališe prvu, a zatim i drugu. Protivnik se izborio za treću brejk loptu. Novo izjednačenje. Posle tri sata i 20 minuta igre naš as osvaja prvu meč loptu, koristi je za novu titulu na Ju-Es openu.

04.31 – Federer potom osvaja svoj servis, 5:4.

04.28 – Švajcarac se ne predaje, napada i dolazi do 15:40. Koriti drugu šansu i vraća jedan brejk, 5:3.

04.24 – Novak je uzvratio napadom, osvojio je brejk loptu i iskoristio je za dva brejka prednosti, 5:2. Novak ima priliku da servisom reši meč u svoju korist.

04.20 – U šestom gemu Švajcarac uspeva da dođe do brejk lopte, 30:40. Đoković uspeva da se odbrani, izjednačenje. Naš teniser vezuje još dva poena i odbija ovaj napad – 4:2.

04.04 – Novak osvaja svoj servis i time potvrđuje brejk – 2:0.

03.59 – Na startu trećeg seta Švajcarac spasava brejk loptu. Novak osvaja i drugu, koju koristi i stiže do ranog brejka u četvrtom setu.

03.51 – Novak je servirao za set, međutim, protivnik napada i osvaja dve vezane brejk šanse. Novak uspeva da izjednači, a potom osvaja set loptu, koristi je i osvaja treći set sa 6:4.

03.45 – Borba se nastavlja, sada Novak pritiska servis protivnika, posle spasene tri gem lopte Federera, Novak dolazi do brejk šanse, koristi je – 5:4.

03.41 – Novak na svoj servis dolazi do 40:0, međutim, Federer preokreće i dolazi do brejk šanse. Đoković uspeva da se izvuče, izjednačenje. Potom Švajcarac osvaja i drugu brejk šansu, novo izjednačenje. Novak vezuje još dva poena i dobija svoj servis gem.

03.31 – Švajcarac ponovo osvaja servis sa nulom.

03.30 – Protivnik napada servis našeg asa, 0:30, međutim, Novak vezuje četiri poena i osvaja servis gem.

03.24 – Švajcarac osvaja gem bez izgubljenog poena.

03.23 – Federer uzvraća istom merom, ribrejk.

03.15 – U trećem gemu Novak oduzima servis protivniku i stiže do ranog brejka.

03.10 – Oba tenisera sigurna an svoj servis na startu trećeg seta, 1:1.

03.03 – Novi problemi za našeg asa na njegov servis. Dozvoljava protivniku da osvoji dve vezane set lopte. Federer koristi drugu i osvaja drugi set sa 7:5.

02.54 – Na Novakov servis Švajcarac dolazi do set lopte, naš as uspeva da se izvuče. Usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za našeg tenisera. Zatim i druga set lopta za protivnika, izjednačenje, a potom i prednost za Novaka, novo izjednačenje. Nova prednost za Đokovića, sedmo izjednačenje. Konačno posle 14 minuta igre u gemu, Novak stiže do izjednačenja 5:5.

02.35 – Oba tenisera nastavljaju sa sigurnim servisima, 4:4.

02.24 – Švajcarac ponovo osvaja servis gem sa nulom.

02.23 – Novak uzvraća istom merom.

02.18 – Protivnik osvaja svoj servis sa nulom.

02.17 – Sada Švajcarac napada, i osvaja tri vezane brejk šanse. Novak uspeva da se izvuče, izjednačenje. Federer osvaja i četvrtu brejk šansu, novo izjednačenje. Peta šansa za Federera, i novo izjednačenje. Potom Đoković dolazi do prednosti i konačno osvaja gem, 1:1.

02.07 – Federer je servisom otvorio i drugi set, Novak ponovo pritiska servis protivnika. Dva puta je uspeo da anulira prednost, ipak, Švajcarac uspeva da se izvuče i osvoji uvodni gem drugog seta.

02.01 – Usledio je Novakov servis za set. Ekspresno dolazi do tri vezane set lopte, koristi prvu i dobija prvi set sa 6:4.

01.57 – Na servis protivnika Đoković osvaja prvu set loptu, 30:40. Izjednačenje, a potom i prednost za Švajcarca, koji uspeva da se izvuče i osvoji svoj servis gem, 5:4.

01.53 – Švajcarac uzvraća, dolazi do brejk šanse, naš teniser uspeva da se odbran, zatim vezuje još dva poena i osvaja gem.

01.46 – Nakon osvojenog svog servisa naš as ponovo uspeva da oduzme servis protivniku i ponovo ima brejk prednosti, 4:3.

01.41 – Tokom pauze Novaku je sanirana povreda.

01.38 – Federer osvaja servis gem sa nulom, 2:3.

01.37 – Prilikom proklizavanja Novak je pao i odrao desnu podlakticu i šaku, kao i desnu nogu. Federer to koristi i osvaja tri vezane brejk šanse, koristi drugu i vraća brejk.

01.31 – Đoković ponovo napada servis protivnika i osvaja tri vezane brejk šanse, 0:40. Koristi treću i dolazi do brejka prednosti.

01.28 – Novak sa nulom osvaja svoj servis gem, 1:1

01.26 – Počelo je žestoko. Novak je napao i u prvom gemu stigao do brejk šanse, Švajarac se brani.  Federer spasava još jednu brejk loptu. Novo izjednačenje nakon prednosti za Švajcarca. Treća brejk lopta odlazi u nepovrat. Prednost za protivnika, koji potom uspeva da dobije svoj servis gem.

01.18 – Počeo je meč …

01.13 – Na podbacivanju novčića više sreće je imao Federer, i izabrao je da on prvi servira.

01.10 – Igrači izlaze na teren, nakon zagrevanja počinje meč.

01.05 – Meč počinje za oko 10 minuta, pipremite se.

00.47 – Kiša je prestala. Redari su na terenu. Meč će početi čim teren bude osušen.

23.55 – I dalje bez dobrih vesti. Meč neće početi pre 00.45.

23.30 – Kiša, kao toliko puta u poslednjih desetak godina, jača od tenisa u Kvinsu. Vreme početka meča konstantno se pomera. Sada je to ponoć po našem vremenu, 18 časova na američkoj istočnoj obali.

23.05 – Prema poslednjim informacijama, finale neće početi pre 23.30.

22.40 – Ju-Es open, na zvaničnom Tviter profilu, potvrdio ono očigledno. Meč će biti nastavljen čim tereni budu osušeni.

22.05 – Kiša, ipak, odložila početak finalnog meča. Za sada, čitava ceremonija pomerena za pola sata. Teško da će meč početi pre 22.45.

21.30 – U Njujorku je prijatnih 25 stepeni, a očekuje se da temperatura ne varira previše u narednih nekoliko sati. Međutim, ima oblaka, i nije isključeno da bude kiše u narednih sat vremena.

Ovo je 42. duel najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i, po mnogima, najboljeg tenisera svih vremena Rodžera Federera. Upravo Federer ima pobedu više.

Novak Đoković

Novak Đoković
Rodžer Federer
Izvor: RTS

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...