Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Nikola Nikić otvoreno: Neopravdani ataci iz Sarajeva

Nikola Nikić otvoreno: Neopravdani ataci iz Sarajeva

Proteklih dana, tema svih tema u fudbalskoj Bosni i Hercegovini je selektorska križaljka. Ko će biti novi „izbornik“, ko će da čini selektorski tim i u kom pravcu ide najpopularniji sport ove zemlje?
Nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara, više grčkih klubova, te ,kratko, zeničkog Čelika i banjalučkog Borca, a sada trener Modriča Maxime, Nikola Nikić, adut je Fudbalskog saveza Republike Srpske za trenera u A timu BiH. Međutim, Nikić kaže da su on i Branimir Tulić nekome zasmetali, izražavajući bes i ogorčenost zbog prozivki jednog broja sarajevskih medija.

„Želim da se zahvalim FS RS i predsedniku Miletu Kovačeviću što su me predložili, sa kolegom Tulićem, u A tim BiH. To doživljavam kao priznanje, ali i obavezu. Svih ovih godina je FS RS radio dobre i prave stvari za fudbal BiH. Međutim, to kao da nije bilo dovoljno, jer pojedini novinari prozivaju sve što dolazi iz Republike Srpske. Novinar Dnevnog avaza koji je mene i Branimira Tulića prozvao šarlatanima je obični ’Tankosavić’. Nije to atak na kolegu i mene nego na FS RS koji je najsvetlija tačka u bh.fudbalu. Ako nije mislio zlonamerno, zašto gospodin ’Tankosavić’ nije naveo imena pola seniorskog tima BiH koji su prošli kroz moju selekciju“, kaže Nikić.

Biće zanimljivo saznati na koje fudbalere je Nikola Nikić mislio?

„To su Edin Džeko, pa Miralem Pjanić, Semir Štilić, Dario Damjanović, Dario Purić, Petar Jelić… Ovaj poslednji je u svom debiju za Rad postigao pet golova. Tada gospodin ’Tankosavić’ nije pisao o uspehu nekadašnjeg kapitena mlade selekcije BiH. Tu je i Avdija Vršajević, Boris Pandža, Toni Šunjić i mnogi drugi. Kada se državna reprezentacija podelila, moj i igrač Modriče, Stevo Nikolić, postigao je u Zenici gol, pobedili smo Azerbejdžan i tako izbegli sankcije od evropske ’kuće fudbala’. Taj Nikolić sada je prvi strelac Premijer lige BiH, a niko ne piše da bi morao imati mesto u državnom timu, zaslužio je svojim igrama“, dodaje on.

Ipak, priznaje da su u njegovom selektorskom radu izostali rezultati.

„Kada stvarate tim, morate da čekate na rezultate. To je proces. Uslovi u kojim sam ja radio i ovo danas su kao nebo i zemlja. Kada sam bio na čelu U 21 tima, svaka opština i kanton imali su svoju ligu. Pitam gospodina ’Tankosavića’ koga su to trenirali Baljić i Piplica , pa imaju pravo da doživotno budu treneri A tima BiH? O tome mediji iz Republike Srpske, ali i fudbalski radnici tog entiteta nikada nisu govorili, bili su gospoda. Baljić je bio odličan igrač, a u trenerskim vodama sve što je uradio je – napisana pesma! Golman nam vodi zagrevanje reprezentativaca. Ako ćemo pošteno, Tulić je daleko bolji trener od Baljića. Naravno, ne mora da znači da Elvir Baljić neće jednog dana biti odličan trener, ali koje to bolje reference danas imaju u odnosu na Tulića i mene“, pita se Nikola Nikić.

Opet se okomio na jednog sarajevskog novinara…

„Gospodin ’Tankosavić’ bi mogao nešto da nauči od svojih kolega Sinana Sinanovića, Jasmina Ligate, Gorana Šumara… Mogao je da potraži savet i od novinara iz Republike Srpske Tome Marića, Slavka Basare, Dragiše Ćorsovića, Radmila Šipovca… Oni bi mu pomogli da ne piše sa toliko zlobe i mržnje prema svemu što dolazi iz Republike Srpske. Na kraju, predlažem gospodinu ’Tankosaviću’ da, nakon epidemije polevanja hladnom vodom, a sada su u modi deklaracije, napiše jednu deklaraciju protiv FS RS i gospodina Mileta Kovačevića, Nikole Nikića, Branimira Tulića…, te pošalje u Brisel. Da vidimo kako će se ljudi iz Brisela očitovati o svemu ovom. Zato se nadam da će dotični otvoriti oči, biti realan i objektivan. Jer, Nikola Nikić kada bude dolazio u Sarajevo, gospodin ’Tankosavić’ treba da ustane u 6 časova ujutro i da drži počasnu stražu u stavu mirno sve dok Nikola Nikić ne napusti Sarajevo“, u svom stilu je izustio Nikić.

Slađan JEREMIĆ

Selektor

Zanimljivo je čuti kako će se okončati izbori za selektore u FS BiH?
„FS RS dao je svoja rešenja, predložio svoje adute. Do sada je radio transparentno i oduševio je ljude koji vode FS BiH. Neki od trenera iz oba entitetska Saveza su pohvaljeni i treba da nastave svoj rad u selekcijama U 15, U 17 i U 19. Treba da se zna da izbori u selekcijama FS BiH ne mogu biti održani i realizovani bez FS RS. Savez u Banja Luci ništa i nikog ne koči, želi da se sve završi na najbolji mogući način po fudbal BiH. Pojedinci moraju shvatiti da bez FS RS ništa ne može proći i da razna podmetanja, mržnje i zamena teza neće doneti rešenje. Novinari treba da rade svoj posao, a ne da izigravaju nekakve sudije koji će da presude na jednu ili drugu stranu. Da oni postavljaju selektore i trenere“, zaključio je Nikola Nikić, kandidat FS RS za trenera u A timu selekcije BiH.

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: sportlive.ba

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...