Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Liga šampiona Srpske

Liga šampiona Srpske

ŠAMAC – U organizaciji Karate saveza RS, u Crkvini kod Šamca je završena „Liga šampiona RS“ koja se održava na kraju svake kalendarske godine.

Domaćin je bio klub borilačkih sportova „Crkvina–Šamac“, a učešće je uzelo oko 400 takmičara iz 27 karate klubova.
Najuspešniji klubovi su bili KBS „Modriča“, drugi KBS „Kotor Varoš“, treći KBS „Derventa“, četvrti KBS „Crkvina-Šamac“, dok su najuspešniji takmičari bili Ljubo Simić iz Šamca i Milica Škrbić iz Drvara.

Takmičenje se odvijalo po Đi Kaj pravilima, u disciplinama borbama na tri nivoa, katama ekipno i pojedinačno gde su učestvovali pioniri, juniori i seniori, a otvorio ga je zamenik načelnika opštine Milan Nikolić.

Nikolić je rekao da je opština Šamac uvek podržavala ovakve manifestacije i da je srećan da se posle katastrofalnih poplava u Šamcu organizuje ovako nešto, gde su učesnici deca koja vredno rade i donose rezultate.
Najbolјim karatistima u 2014. godini dodelјene su zahvalnice i jakne sa znakom Karate saveza dok je opštini Šamac i načelniku dodelјene plakete.

-Na ovom takmičenju se sabiraju rezultati koje su postigli u 2014. godini. Učestvuju najbolјi. Imali smo dobre uspehe i kao Savez, na Evropskom prvenstvu smo bili šampioni Evrope sa kadetima, na Svetskom prvenstvu sa kadetima uzeli smo 5. mesto, sa kadetkinjama u borbama 2 mesto postali vicešampioni sveta, vicešampioni sveta u pojedinačnoj konkurenciji u borbama, kaže sportski direktor Saveza Nikola Živković.

On je podsetio da su karatisti iz RS među kojima je i KBS „Crkvina–Šamac“ u Polјskoj dobili pet medalјa, jedno zlato, tri srebra i dve bronze.
Predsednik sudijske organizacije na takmičenju, Nenad Gojković, istakao je da je Šamac poznat i po karateu koji se radi na svetskom i evropskom nivou i da se ovde održavaju takmičenja dva puta godišnje.

-Ovde su nastupili najbolјi koji su svojim radom i rezultatima zaslužili da se kvalifikuju u ligu šampiona. Danas smo pokazali i kvantitet i kvalitet, rekao je  Gojković.

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...