Home / NOVOSTI / BiH / Nije usvojena Deklaracija o zaštiti Dejtonskog sporazuma u NS RS

Nije usvojena Deklaracija o zaštiti Dejtonskog sporazuma u NS RS

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila danas Deklaraciju o zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU, kao strateškim ciljevima Srpske, čiji je predlagač narodni poslanik Vukota Govedarica.

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko- medicinskim proizvodima, kojim su preciznije definisani njihova proizvodnja, registracija i promet na veliko i malo, kao i upotreba i kontrola kvaliteta.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama kojim se uređuju kategorizacija voda, vodnog dobra i vodnih objekata, procjena rizika i upravljanje rizicima od poplava, kao i transponovanje direktiva o poplavama.

Usvojena je i odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, kao i više amandamana koji su usaglašeni jutros na Kolegijumu.

Izmjenama Poslovnika definisano je da je za kvorum, neophodan za rad Narodne skuštine, potrebno da na sjednici prisustvuje trećina, odnosno 28 od ukupnog broja narodnih poslanika.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt Kodeksa ponašanja narodnih poslanika u parlamentu Republike Srpske.

Poslanici su izglasali i Program rada Narodne skupštine za ovu godinu kojim je predviđeno usvajanje 111 nacrta i prijedloga zakona, kao i 70 tematskih cjelina, te je prihvaćeno više amandmana Vlade Srpske.

Narodna skupština primila je k znanju izvještaj o radu tužilaštava Republike Srpske za prošlu godinu.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zakazao je nastavak sjednice za utorak, 4. aprila, u 15.00 časova. 

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...