Home / NOVOSTI / HRONIKA / Načelnik Modriče organizovao prijem za djecu sa Kosova

Načelnik Modriče organizovao prijem za djecu sa Kosova

MODRIČA – Načelnik Modriče Mladen Krekić istakao je danas na prijemu za 50 djece i četiri nastavnika sa Kosova i Metohije, koji su u sedmodnevnoj posjeti ovoj opštini, da su ih Modričani dočekali otvorenog srca i da će im tokom boravka ukazati maksimalnu pažnju i bratsku ljubav kakvu zaslužuju.

Krekić je, na prijemu u Srpskog kulturnog centra, rekao da je za rukovodstvo opštine i stanovnike Modriče čast i zadovoljstvo da ugoste djecu iz Plemetine i Babinog Mosta sa centralnog Kosova.

On je naglasio da je sramota za čovječanstvo da u 21. vijeku postoje ograde i zidovi kakvi su na Kosovu i Metohiji kojim se brani sloboda ljudi i čuvaju životi djece.

Модрича - пријем за дјецу са КосоваPredsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov zahvalio je rukovodstvu Modriče za učešće u projektu “Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske”, te Krekiću uručio zahvalnicu za nesebičnu pomoć opstanku Srba i srpske djece na Kosmetu.

Arlov je naveo da je 500 porodica u Banjaluci, Prijedoru, Laktašima, Gradišci, Prnjavoru, Šamcu, Brodu, Bijeljini, Gacku i Modriči ugostilo 500 učenika i njihovih nastavnika, što je najveći boroj od pokretanja pojekta prije pet godina.

– Projekat ima garanciju da će biti nastavljen zato što ga podržavaju predsjednik Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, brojni gradovi i, iz godine u godinu, sve veći broj građana – rekao je Arlov, podsjećajući da Udruženje i Odbor devetu godinu odlaze na Kosmet gdje na razne načine pomažu srpski narod.

Модрича - пријем за дјецу са КосоваNastavnik u Osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Plemetine Milijana Pačeriz istakla je da su očekivali gostoprimsto, ali da su iznenađeni tolikim emocijama i ljubavlju koju domaćini i stanovnici Modriče pokazuju prema djeci.

Kulturno-zabavni program izveli su članovi Kultruno-umjetničkog društva Srpskog kulturnog centra Modriča i učenici osnovnih škola “Sveti Sava” iz Plamentine i “Milan Rakić” iz Babinog Mosta sa Kosmeta, te “Sutjeska” i “Sveti Sava” iz Modriče.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...