Home / NOVOSTI / HRONIKA / NA PRAGU DRUGE LIGE

NA PRAGU DRUGE LIGE

FK“Vranjak“ igra dobar fudbal, tesna mu 3.liga RS
Čitavo naselje ponosno na matični klub

MODRIČA – Kada od Modriče krenete regionalnim putem ka Doboju, proći ćete kroz Vranjak, naselje sa preko 650 domaćinstava u kojim živi blizu 3.000 ljudi. Nije ih svaki put krasila sloga, pa su izgradili po dve škole i pošte, dva doma kulture, , dve železničke stnice, tri groblja i hramove Sv.Đorđa, Sv. Stefana i Uspenja presvete Bogorodice. Tako se ovo pitomo trebavsko naselje izgrađivalo i širilo.

Podigli su i dva fudbalska stadiona i dva kluba, Trebavac i Vranjak. Ovaj poslednji je prošle godine proslavio svoj 40.rođendan. Danas je u 3.ligi Republike Srpske. Svojevremeno je bio drugoligaš, a , sve su prilike, biće to ponovo i uskoro. Fudbaleri kao široka porodica, bliski i sjedinjeni u istoj želji – grabiti napred.

Na golu gospodari Stojan Stjepanović, britki bekovi su Goran Janković i Čedomir Stojanović. Štoperski tandem ,bedem ispred svog gola, čine Nenad Savić i Milan Trepić. Konce vezne linije u ćilim uspeha tkaju Aleksandar Gajić, Dejan Savić i Ljuborim Rakić. Glavobolju protivničkim odbranama zadaju Igor Gerusi, Spasoje Savkić i Dejan Vajkić.

„Imamo mi i drugog golmana, Momu Pisarevića. Imamo Slavišu Stojanovića, imamo mlađe snage. Tu je i podrška u stručnom štabu Duško Gajić, ali i naš predsednik Jerotije Janković. Zahvaljujući Jerki, sve imamo na vreme. Sve mora biti pod konac. Naš klub je danas do te mere organizovan da bi od nas imali šta da nauče i kolektivi iz jačih sistema takmičenja“, započinje svoju priču Dejan Savić. On je u Vranjaku kapiten, trener, devojka za sve.

ALEKSANDAR GAJIC I DEJAN SAVIC

ALEKSANDAR GAJIĆ I DEJAN SAVIĆ

Priča je tekla dalje…

„Imamo moderno sportsko zdanje. Mi ga zovemo ’kavez’. Kod nas se nije mnogo klubova sladilo bodovima. Imamo 500 sedećih mesta, odličan prilaz ka stadionu. Pomogao nam je ko god je Vranjaku dobro želeo. Nije se gledalo ko je kakve političke orijentacije. Sigurno je da je naš Nikola Vasilić, koji više decenija živi i radi na Aljasci, uložio i najviše. Pamtiće mu Vranjačani sve. On je naša živa legenda. Zapravo, svi danas vole Vranjak. Takve i Bog pogleda“ priča Savić.

Čemu su ga misli vodile?

„Pobedili smo vodeći Mineral iz Banja Vrućice. Savladali smo Slogu iz Dugog Polja, a oni ispred nas. Zaostajemo za liderom tri boda, a imamo odigrati još četiri utakmice. Nismo bez šanse, ništa još gotovo nije. Savkić, Vajkić i Gerusi kao od šale tresu protivničke mreže. Aco Gajić ima klikere da igra i Premijer ligu BiH, ali je kod nas jer još studira. Odbrana nam je granitna. To su naši aduti za 2.ligu RS. Ako do cilja ne stignemo sada, ima sledeća sezona“, računice su Dejana Savića, kapitena i trenera FK“Vranjak“.

Aleksandar Gajić bistri nauku. Budući fizioterapeut i Vranjakova „sedmica“ igra toliko dobro da je ovaj maneken u kopačkama i budući akademski građanin postao omiljen u zavičaju i dominantna figura,možda, budućeg drugoligaša.

„Svaki vikend dolazim iz Banja Luke kući. Utakmice Vranjaka se ne propuštaju. Jesam ponikao u Modriča Maximi, ali nije meni loše ni u Vranjaku. Svi smo međusobno kao braća. Živimo jednom dušom i rušimo prepreku za preprekom. Godi poslednja serija. Biće lepo da budemo prvi“, kaže Gajić.

Igor Gerusi ne priča mnogo. Onako tamnoput, ponekad, za pritvničke golmane izgleda još opasnije.

„Davao sam ja golove i u Modriči. Najlepše mi je u Vranjaku. Imam porodicu, poslovne obaveze i stignem da treniram i da igram zvanične utakmice za Vranjak. Dobra organizacija je čudo. Ovo je generacija za sva vremena. Valjalo bi da nešto ostvarimo“, kaže Gerusi.

Spasoje Savkić je, kao i Gajić i Gerusi, mnogo naučio u Modriči. Igrao je i za Crvenu zemlju, šamački Borac. U Vranjaku dominira.

„Dobro mi je ovde. Pravi klub. Bilo bi dobro da se domognemo drugoligaškog zapada. Ako ne, nećemo se rasuti. Ostaćemo okupljeni oko iste želje i to ostvariti u narednoj sezoni“, poručio je Savkić.

Istoriju fudbalskog Vranjaka svojevremeno su gradili Milan i Marijan Jelić, Dragan i Đorđe Savić, Branko Vidić – Svika, Milorad Todorović, Miroslav Savić – Sir, Đorđe Pajdić… Današnjicu Vranjaka čine neki novi „klinci“.

Ovo je njihovo vreme…

Autor: Slađan JEREMIĆ

STADION U VRANJAKU

STADION U VRANJAKU

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...