Home / NOVOSTI / HRONIKA / POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA-PRIJEM NOVINARA KOD NAČELNIKA OPŠTINE *(DVA PRILOGA+VIDEO)

POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA-PRIJEM NOVINARA KOD NAČELNIKA OPŠTINE *(DVA PRILOGA+VIDEO)

 

U povodu Svjetskog dana slobode medija, 03. maja 2016. godine  načelnik opštine Modriča Mladen Krekić organizovao je prijem novinara koji izvještavaju o događajima iz Modriče. Tom prilikom im je čestitao praznik i naglasio da je njihov posao u današnje vrijeme vrlo težak i veoma zahtjevan.

Izrazio je zadovoljstvo radom novinara i naglasio da novinari mogu učiniti mnogo toga kako bi naš grad imao određeno medijsko mjesto. Ovom prilikom Načelnik je novinarima uz čestitke uručio i prikladne poklone.

„Pokušali smo danas da rezimiramo šta smo to uradili u predhodne dvije, tri godine. Razgovarali smo i o nesrećnim poplavama kada su novinari učinili sve da ovaj kraj prikažu u pravom svjetlu, i onako kako je zaista izgledalo. U tom periodu su doživljavali i razne neprijatnosti. Imam da kažem sve pozitivno kada je u pitanju objektivnost medija, i stoji ona konstatacija da ono što se nije prikazalo nije se ni desilo. Danas smo svečano pustili u saobraćaj i kružni tok. Zahvalio bih se medijima koji su ovdje prisutni, ali i svim medijskim kućama za sve što su učinili i što će u budućnosti činiti za ove krajeve“, izjavio je načelnik Krekić.

„Kada je u pitanju položaj novinarstva u Modriči nismo niti bolji niti lošiji od sredina sličnih našoj. Imamo dosta korektnu saradnju sa opštinskom upravom, načelnikom i njegovim saradnicima. Imamo puno razumijevanja od strane ljudi koji rade u Opštini. Mislim da bi novinari neka svoja prava koja su bitna ne samo u saradnji na području opštine Modriča morali da  traže preko svojih strukovnih asocijacija, organizacija, kao što je Udruženje novinara RS“, rekao je Vid Blagojević, dopisnik RTRS.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Dan medija u ModričiKorektan odnos medija i lokalne uprave Modriča

MODRIČA – Odnos medija i lokalne uprave Modriča je korektan, a rad novinara profesionalan, rečeno je danas na prijemu koji je organizovao načelnik opštine Modriča Mladen Krekić za lokalne novinare i dopisnike medija i Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, povodom Dana slobode medija.

Krekić je ocijenio da je izvještavanje o događajima sa prostora Modriče u proteklom periodu bilo zadovoljavajuće.

Čestitajući novinarima Međunarodni dan slobode medija, Krekić je istakao značajan doprinos novinara u afirmaciji lokalne zajednice, kao i njihov kritički stav prema pojavama u društvu i ukazivanje na probleme.

Krekić je posebno zahvalio novinarima za profesionalno praćenje događaja tokom poplava 2014. godine, kao i proces otklanjanja posljedica koji i danas traje na području opštine.

Novinari, dopisnici Novinske agencije Republike Srpske “SRNA”, Radio televizije Republike Srpske, Radija Republike Srpske, Televizije K3, Studija Radija Republike Srpske u Modriči i nekoliko štampanih medija u Republici Srpskoj, FBiH i Srbiji potvrdili su korektne odnose sa predstavnicima vlasti i opozicije, predstavnicima nevladinih organizacija i privrednicima u Modriči.

Novinar Vid Blagojević, dopisnik RTRS-a, rekao je da bi novinari svoja prava trebalo da štite kroz strukovne organizacije kao što je Udruženje novinara Republike Srpske.

– Snažno Udruženje moglo bi zaštititi novinare na lokalnom, kao i na republičkom i nivou BiH – rekao je Blagojević, pozivajući kolege na udruživanje u ovu strukovnu organizaciju.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...