Home / MAGAZIN / AUTO-MOTO / OLAKŠANJE VOZAČIMA-Pušten u upotrebu prvi kružni tok *(TONSKI PRILOG)

OLAKŠANJE VOZAČIMA-Pušten u upotrebu prvi kružni tok *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Modriča je dobila prvi kružni tok u gradu, kojim će se regulisati  saobraćaj na  raskrsnici između  ulicа Berlinskе, Vojvode Stepe Stepanovića, Gavrila Principa i Trga Jovana Raškovića. Izgradnja kružnog toka finansirana je iz opštinskog budžeta u iznosu  od oko 75.000 maraka.

Ozvaničivši upotrebu kružnog toka, Jovan Mišić, načelnik lokalnog Odeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju opštine Modriča, rekao je da će se sada mnogo brže stizati do Rafinerije ulјa, Sportske dvorane, srednje škole, gradske pijace .

“Kružne raskrsnice kao takav tip rešavanja ukrštanja saobraćajnica jedan je od najboljih, najsigurnijih i najbržih načina putne komunikacije. U zapadnom svetu ta tendencija odavno je prisutna. Inače, radovi su trajali 35 dana. Koštali su 75.000 KM”, rekao je on.

RADOVI OKONCANI U REKORDNOM ROKU - JOVAN MISIC

RADOVI OKONČANI U REKORDNOM ROKU – JOVAN MIŠIĆ

Mišić je,kao mogućnost, najavio izgradnju kružnih tokova na još dve lokacije.

“Bude li dovoljno sredstava, nastavićemo sa realizacijom ovakvih projekata. Za sada je najpotrebnije izgraditi kružni tok gde se ukrštaju magistralni put sa regionalnim putnim pravcem prema Vranjaku i dalje prema Doboju i put prema Tarevcima i Dugoj njivi. Za sada su imovinsko-pravna pitanja usporila tu realizaciju. Druga lokacija je povezivanje puta koji vodi od magistralnog puta prema železničkoj stanici, sa duplim ulicama. I to ćemo rešiti”, obećao je Jovan Mišić.

Prvi kružni tok ,osim veće sobraćajne bezbednosti, doprineće lepšem izgledu Modriče,  a smanjenjem  emisije štetnih gasova doprineće ekološki zdravijoj životnoj sredini.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...