Home / DAN OPŠTINE 2016 / Modriča ugostila ansamble iz Indije, Španije i Litvanije (FOTO)

Modriča ugostila ansamble iz Indije, Španije i Litvanije (FOTO)

MODRIČA – U okviru Devetog internacionalnog festivala folklora “Dukatfest” publici u Modriči predstavili su se folklorni ansambli iz Indije, Španije, Letonije i Etno-grupa “Vida” iz Modriče, domaćin manifestacije.

Koncert plesnih ansambala sa specifičnim nošnjama i tradicionalnom igrom i pjesmom naroda i zemalja iz kojih dolaze održan je sinoć pred 200 posjetilaca u Srpskom kulturnom centru, gdje je zbog jake kiše premješten sa Ljetne pozornice.

Модрича - група из ШпанијеDirektor programa festivala Jovana Simić rekla je da na manifestaciji, koja se od 17. do 22. juna održava u Banjaluci, Modriči i Gradiški, učestvuju folklorni ansambli iz devet zemanja.

– Učesnici manifestacije, koja se organizuje pod motom “Cijeli svijet na jednom mjestu” su folklorni ansambli iz Republike Srpske, Srbije, Indije, Letonije, Turske, Kolumbije, Španije, Šri Lanke, Slovačke, Indonezije i BiH –

Simićeva je istakla da su ansambli izveli “šou”, prikazavši autentičnost narodne nošnje i igre, uz uigranost koja je oduševila publiku.

– Nadamo se da će se Festival od naredne godine organizovati na teritoriji cijele Republike Srpske – rekla je Simićeva i napomenula da je do sada Srpska od festivala ostvarila izvanrednu promociju i popularnost u cijelom svijetu.

Модрича - група из ЛетонијеNačelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da su građani za devet godina, otkako je ova opština jedan od domaćina učesnicima festivala, vidjeli kulturna obilježja desetina zemalja i njihovih naroda.

– Manifestacija je lijep poklon građanima i gradu Modriči. Nastojaćemo da i narednih godina budemo jedan od domaćina “Dukatfesta” – rekao je Krekić.

Модрича - ДукатфестZbog specifičnih narodnih nošnji prisutni su se fotografisali sa učesnicima festivala, a posjetiocima su najzanimljiviji bili predstavnici Indije.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...