Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: Tuga porodice Lukić *(VIDEO)

Modriča: Tuga porodice Lukić *(VIDEO)

U Botajici kod Modriče, na par metara od magistralnog puta, zaboravljena od svih živi porodica Lukić, majka Milena i sin Pero u trošnoj kućici bez vode i bez ikakvih redovnih prihoda.

U dom Lukića samo povremeno navrate rijetki stari poznanici noseći ponešto namirnica Mileni koja je nakon dva moždana udara ostala potpuno nepokretna i Peri koji sa svojih 25 godina dane provodi njegujući bolesnu majku.

O bilo kakvom poslu ne može ni razmišljati, a nemaju ni zemlje ni uslova za bavljenje poljoprivredom.

Osim povremenih jednokratnih novčanih pomoći redovnih primanja nemaju, a jedino što u novcu dobiju je djelić ujakove penzije.

Centar za socijalni rad iz Modriče pokrenuo je proceduru za obezbjeđivanje naknade za pomoć trećeg lica, što bi im makar malo trebalo olakšati život.

Od razgovora sa prijateljima porodice Lukić saznali smo da je pomoć u namirnicama i higijenskim potrepštinama najadekvatnija jer Lukići nemaju načina ni da odlaze u kupovinu jer u blizini nema prodavnica.

Broj telefona za pomoć:
PERO LUKIĆ, ++387 65 433 883 BOTAJICA

Izvor: BN TV

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...