Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: težak život porodice Simić

Modriča: težak život porodice Simić

U zaseoku Desna Rijeka u selu Krčevljani na području opštine Modriča, život je oduvijek bio težak, a posebno je težak za članove šestočlane porodice Simić. Ipak, ljubav koju članovi porodice dijele jača je od siromaštva u kojem se nalaze.

Milenka Simića iz Krčevljana prije nekoliko godina napustila je supruga i ostavila ga da se sam snalazi sa petoro djece-tri dječaka i dvije djevojčice uzrasta od 7 do 13 godina. I kao u pričama starijih generacija, ova djeca kilometrima pješače po snijegu do škole, a kad se vrate kući jedino što im otac može ponuditi su ljubav i briga jer svega ostalog malo imaju. Njihova svakodnevica mnogo je teža od one na koju su navikla većina djece.

U četiri sata ujutro ustaju ovo dvoje starijih.U Skugrić idu u školu, a u pet moraju biti u Sastavcima.Valja djeci ujutro doručak napraviti, pa valja sendviče..Nekad mi sestra iz Slovenije pošalje koju paštetu, da mi nije nje, ne znam šta bih, hoće djeca da jedu, gladna..ja onu malu pašteticu moram na njih petoro rasporediti, namažem malo po hljebu da jedu bilo šta.

Milenko svoju djecu izdržava sa 280 KM mjesečno, a nije u prilici da ide raditi jer djeca nisu još dovoljno samostalna. Da bi se ozbiljnije bavio poljoprivredom trebalo bi ulagati, a on nema odakle. Povrh svega, troje od njih je kategorisano i nastavu pohađa po prilagođenom programu.

„Najgore je kad djeca krenu u školu, treba im sve.Evo, neki dan sam im čizmice kupio po 8 KM, anjteže je kad krenu. Šta ću sa 280 KM, a petoro djece?“

Da bi olakšali ocu, mali Simići naučili su da sami sebi peru odjeću, a i pomažu mu oko kuće. Iako bi kao i većina vršnjaka voljeli imati mobilni telefon, njihove su želje ipak malo drugačije.

Znamo sebi oprati odjeću, tata nam ugrije vode i kad operemo onda okačimo da se osuši, a kada se osuši, složimo gdje je bilo“, objašnjava nam Milka, dok Draženko dodaje da ocu pomažu i u šumi.

Najveća želja im je kupatilo i veš mašina kako se više ne bi mrznuli preući svoju odjeću u hladnoj vodi.

Za koju godinu mali Simići će izrasti pa će i Milenko moći da ponešto zaradi, ali do tada treba pregurati tešku svakodnevicu u kući sa srušenim plafonima i bez kupatila.

KONTAKT TELEFON
MILENKO SIMIĆ 00387 66/ 780 – 543

Izvor: Miloševac.com

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...