Home / NOVOSTI / HRONIKA / Maskenbal učenika osnovnih škola

Maskenbal učenika osnovnih škola

Kao i predhodnih godina, povodom završetka školske godine, 12. juna 2015. godine na Trgu „Dr Milan Jelić“, održan je Maskenbal učenika osnovnih škola. Organizator događaja je Srpski kulturni centar u saradnji sa osnovnim školama a pokrovitelj opština Modriča. Nagrade za najbolje kostime obezbijedila je opština Modriča, i to: prvo mjesto – kolektivna nagrada 300 KM,  a prvo, drugo i treće mjesto – pojedinačne nagrade za najbolje maske nagrađene su robnim nagradama.

Iz  OŠ „Sveti Sava“ nagrađeni su:
Kolektivna nagrada:
1. Bake i djedovi– VII4

Pojedinačne nagrade su osvojili:
1. Jovana Todorović – Indijka
2. Renata Savić – Mini Maus
3. Jana Mišić – Princeza

Nagrađeni OŠ „Sutjeska:
Kolektivna nagrada
1. Transformersi – Područna škola Skugrić

Pojedinačne nagrade su osvojili:
1. Igor Evđić – Petar Pan
2. Anja Pejić – Crnkinja
3. Branimir Marković – Lovac

Gordana Lukić, razrednica VII 4 Osnovne škole „Sveti Sava“ u izjavi za medije je rekla: “ Željeli smo da prikažemo jedan dio naše tradicije, ne samo naše nego i islamske. Odjeću smo posudili od baka i djedova, a nešto i kupili. Za ovih 300 KM smo planirali otići na izlet u Riječane ali sve zavisi od uprave škole.“

“Ideja robot maska je bila zajednička. Djeca su nešto pričala a i ja kao veliko dijete volim transformerse pa sam predložio da ove godine budemo transformersi. Kostimi su rađeni oko 15 dana, sve  ručno od kartona. Nagradu ćemo utrošiti svakako u školu. Vidjećemo šta je potrebno  školi u Ždrebanu, odlučićemo zajedno“, rekao je Marko Ilić, učitelj područne Osnovne škole u Ždrebanu.

“Ja sam se maskirala u indijku,  iako sam imala više ideja. Od maminih haljina smo napravili to sve. Iskreno nisam se nadala prvom mjestu. Za nagradu sam osvojila tablet“, rekla je Jovana Todorović, učenik OŠ „Sveti Savo“.

“Na maskembalu sam bio Petar Pan. Kostim  smo skrojili mama i  ja. Za nagradu sam dobio tablet. Takmičiću se i u buduće“, izjavio je Igor Evđić, učenik OŠ „Sutjeska”

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...