Home / NOVOSTI / MODRIČA / Mjere za zaštitu stanovništva

Mjere za zaštitu stanovništva

Opštinu Modriča danas, 20. maja 2014. godine su posjetili v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Dr Slobodan Stanić sa saradnicima. Građanima su date preporuke vezano za korišćenje vode za piće, korišćenje mjera lične i opšte higijene, korišćenje namirnica kao i čišćenje objekata. Razgovarano je o stanju u poplavljenom području kao i o mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu. Danas je započet proces dezinfekcije u MZ Modriča 4 a isti će biti urađen i u ostalim poplavljenim mjestima.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa predstavnicima opštine Modriča obišli sa nasip u naselju Dobor, utvrdili stanje u kakvom se nalazi i daće preporuke radi trajnog rješavanja popravke i izgradnje nasipa u cilju zaštite navedenog naselja.

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča (link)

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

221 žrtva porodičnog nasilja prošle godine u RS – ali to nije prava brojka

Tokom prošle godine, na području Republike Srpske, 221 žrtva je prijavila nasilje. Uzimajući u obzir statistiku od prošle godine, ali i činjenicu da je 2020. godina obilježena pandemijom COVID 19, ...