Home / NOVOSTI / MODRIČA / Čišćenje i pranje prioritet

Čišćenje i pranje prioritet

Danas, 21. maja 2014. godine u jutarnim časovima načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima  posjetio je poplavljena naselja Dobor, Brvno u Vranjaku  i Osoje u Koprivni.

Na terenu rade tri vozila sa pumpama Vatrogasne jedinice iz Modriče kojima se pridružio još jedno vozilo Vatrogasne jedinice iz Banja Luke koji čiste i peru objekte.Nakon završenog pranja u naselju Dobor, kamioni će se preseliti na druga poplavljena područja.

Juče započeta dezinfekcija objekata danas je nastavljena. Građani su ušli u svoje objekte i osnovni posao sada je čišćenje, a u tome im pomaže brojna rodbina, prijatelji, volonteri, posebno omladina.

Voda u naselju Dobor je puštena, a prema izjavi direktora Vodovoda i kanalizacije Živka Lazića, uzorkovanjem vode koje je juče dato na analizu utvrđeno je da je ista ispravna. Ekipe Elektrodistribucije i dalje pregledaju svaki objekat i puštaju struju,  najvećem broju kuća puštena je struja, a u ostalim poplavljenim naseljima taj posao je završen prije par dana.

Imajući u vidu da je sada najveći posao čišćenje i pranje u naselju se nalazi velika kolićina otpada jer se iz objekata iznosi sav namještaj i stvari. Angažovano je nekoliko mašina na odvozu smeća  u velikim količinama.

Formirane su Komisije za popis i procjenu štete nastale na objektima i poljoprivrednim površinama. Komisije su danas započele sa radom u poplavljenim naseljima Dobor, Vranjak, Koprivna i Miloševac.

 

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...